ANNONSE
Annonse
Akersposten

Trolsk stemning da Wyllerløypa åpnet:

«Det blir white christmas hos oss også!»

FØRST I BAKKEN: Ola Wickmann (34) benyttet anledningen til å gjeste Wyllerløypa fredag morgen. Forholdene beskrev han som fantastisk! Foto: Pål Magnus Tømmervold

Ho-ho-ho! I år fikk ski- og snowboardfolket i Oslo vest den kanskje beste julegaven allerede i midten av desember: den høyt verdsatte Wyllerløypa åpnet!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 14:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

WYLLER: - Forholdene er helt nydelige, helt fantastiske: Å være her på morgenen i nypreparerte bakker før jeg skal på kontoret ... sier Ola Wickmann (34), som til daglig jobber for et reklamebyrå sentralt i Oslo.

Tobarnspappaen fra Ullern lar det skinne gjennom hvor fornøyd han er med at favorittbakken igjen er rustet til å ønske store og små velkommen til vestkantens populære lekegrind.

- Hvor lenge har du ventet på denne dagen?

- Siden det stengte i fjor, kommer det kjapt fra skientusiasten.

- Hvordan er snøkonsistensen?

- Her er det litt mykt, men det er hardere lenger opp i bakken. Jeg kan ikke klage, det er veldig deilig! sier Ola etter å ha vært førstemann på plass kl. 10 denne stemningsfulle morgenen.

Saken fortsetter under bildet.

FØRST I BAKKEN: Ola Wickmann (34) benyttet anledningen til å gjeste Wyllerløypa fredag morgen. Forholdene beskrev han som fantastisk! Foto: Pål Magnus Tømmervold

Setter pris på kveldskjøringen

Alpinisten forteller at dagens etterlengtede tur til Oslo Vinterpark er den fjerde for sesongen, etter tidligere å ha boltret seg med barna og kompiser i Tryvann.

I fortsettelsen er ambisjonen å kunne stå et par ganger i uken. For kveldskjøring mellom kl. 20 og 22, så snart barna er i seng, er lik pappatid!

- Det er ganske unikt å ha dette anlegget i Oslo. Å kunne være på Aker Brygge for så å kjøre hit på 20 minutter, Jeg tror ikke du finner så mange andre steder der det er mulig, sier Ola blant snødekte trær i smått eventyrlige omgivelser.

Stolt heissjef

Når Akersposten snakker med Oslo Vinterpark-general Espen Bengston, legger vi raskt merke til hvor entusiastisk og stolt heissjefen er på vegne av anlegget.

- Det er stort og kjempegøy å kunne åpne i dag. Vi ser at investeringen i det nye snøproduksjonsanlegget har ført til at vi kan åpne så tidlig i sesongen, sier Bengston - og understreker at den harde jobbingen har spilt på lag med kjærkomne kuldegrader.

- Forholdene er kjempebra! Vi har masse snø, vi har aldri hatt så mye snø i våre bakker så tidlig. Det å kunne åpne Wyller 15. desember, og fortløpende åpne de andre traseene til jul, er bra for alle ski- og snowboardkjørerne og for oss som jobber her, sier vinterpark-generalen.

Saken fortsetter under bildet.

DAGLIG LEDER I OSLO VINTERPARK: Espen Bengston (arkivbilde). Foto: Pål Magnus Tømmervold

Avslutningvis passer han på å dele budskapet, som med sikkerhet går rett hjem til de som planlegger en ski- eller snowboardhelg i Oslo vest:

- Det har kommet en del natursnø, det snødde bra i går (torsdag). Det blir white christmas hos oss også!, sier Bengston.

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: - Det sier litt om hvor eksplosivt og robust dette er

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt!

LES OGSÅ: Wow, sjekk Michaels (26) vinterpark-hyllest

LES OGSÅ: - Nå får du «spring skiing» på sitt beste!

Følg Akersposten på Facebook