Akersposten

Byggestart til høsten for Ullerns nye idrettshall

Styreleder i Ullern IF, Svein Storjord, gleder seg over at det kommer en ny idrettshall . Byggestart planlagt til høsten, og plasseringen blir i skråningen hvor det nå er tribune. Foto: Reidar Martinsen

– Dette blir et flott tilskudd til anlegget her. Vi gleder oss, smiler styreleder i Ullern IF, Svein Storjord. Det er gitt klarsignal for ny flerbrukshall med garderober og andre fasiliteter på Ullernbanen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 21:49

ULLERNBANEN: I flere år har Ullern IF kjempet en kamp for oppgradering av det tradisjonsrike idrettsanlegget på Ullern. Planene var rimelig store i starten, blant annet med en innendørs fotballhall. Det viste seg at det var litt for lite realisme i disse planene, og førte blant annet med seg massive naboprotester. Men arbeidet var slett ikke forgjeves. For 4-5 år siden ble kunstisbanen ferdigstilt, og det er lagt nytt kunstgress med undervarme på fotballbanen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slik vil den nye flerbrukshallen med garderoober, kontorer og møterom se ut - her fasaden mot fotballbanen. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

– Vi ønsket imidlertid mer, sier Svein Storjord. – Tanken var i større grad å få samlet alle våre idrettsgrener her på anlegget. Det vil vi få nå med en hall for basket og håndball. Det betyr ikke at Ørakerhallen blir overflødig, men at vi nå slipper på reise «byen rundt» på jakt etter treningsfasiliteter, sier Storjord.

Her skal det sprenges

Den nye hallen på Ullernbanen skal anlegges i skråningen hvor det i dag er en tribune. Det skal sprenges bort ikke ubetydelige fjellmasser, som vil gi plass til et bygg som vil romme mer enn bare en hall.

– Ja, vi får garderobeplass til også bandy og fotball her, i tillegg til håndball/basket, og det blir kontorer og møterom i et tidsmessig bygg. Det betyr masse for alle våre iherdige tillitsvalgte og ansatte, sier han.

Skal ikke rive dagens bygg

Byggingen skal etter planen komme i gang høsten 2018, og hvis alt går etter planen skal hele bygget stå ferdig senhøsten året etter – altså 2019. I tillegg planlegges tribune på motsatt side, det vil si på den siden hvor dagens garderober og kontorer befinner seg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slkk blir den nye idrettshallen plassert på idrettsanlegget til Ullern IF. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

– Men vi skal foreløpig ikke rive disse byggene, selv om noen av dem er gamle. Arkitekten hadde opprinnelig planlagt en mindre tribune, men vi så fort at dette ble for dårlig og har nå fått aksept for et noe større tribuneanlegg, sier Storjord.

Han legger til at det har vært mange års arbeid i de kommunale irrganger for å få dette til, men følte det løsnet skikkelig da bevilgningene til idrettsanlegg i Oslo fikk et løft under det rød-grønne byrådet.

– Vi har lenge drevet en intens kamp for å få politikere til å forstå at hallkapasiteten i Oslo – ja idrettsanlegg generelt, er altfor dårlig. Vi ligger på bunn-nivå her i landet – og ingen er dårligere stilt enn Oslo vest., sier den driftige lederen i Ullern IF.

Hva herligheten vil koste, er noe uklart, men etter hva Akersposten erfarer kan det dreie seg om cirka 165 millioner kroner.

LES OGSÅ: Ullern-Felix lever det perfekte skoleliv

Ullern-gutt kom tilbake etter kreftsykdom

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...