ANNONSE
Annonse

Nå har Persbråten noe i BLNO å gjøre

Persbråten har tatt sin første seier og klarer seg stadig bedre i BLNO. Arkivfoto

Etter de siste kampene begynner lyset i tunnelen å bli litt klarere for Persbråten Basket.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2016 kl 12:21

ANNONSE
Annonse

PERSBRÅTEN: Vestre Akers eneste lag i den øverste divisjonen tok sin første seier 23. november, og de var nære på en ny en i den neste kampen. Fortsatt er hjemme best for Persbråten, men nå spiller de virkelig som et lag som har noe i BLNO å gjøre.

Tro på egne ferdigheter

Sist søndag kom Persbråten hjem fra Bergen med to tap mot henholdvsis Gimle (78-96) og Frøya (58-78). Persbråten hang godt med i de tre første omgangene, men siste omgang ble for tøff. Vi tok en prat med trener Axel Langaker for å høre litt om hans tanker i første halvdel av sesongen.

– Først, gratulerer på etterskudd med den første seieren! Føler du at Persbråten har tatt et skritt?

– Tusen takk skal du ha. Det var veldig godt å få første, og hittil eneste, seier i BLNO. Det at vi i tillegg til å vinne vår første kamp også vinner mot regjerende norgesmester Centrum Tigers, smaker ekstra godt. Vi har hevet spillet vårt betraktelig de siste fire kampene og konkurrerer nå med hvem som helst. Det synes jeg er imponerende for et nyopprykket lag.

– Hvilke endringer har du sett i de siste kampene?

– I kampen mot Centrum knekte vi noen viktige koder. Vi leverte nok en gang en svak andreperiode mot Centrum, men klarte da å snu dette i tredje- og fjerdeperiode. I 3. periode mot Centrum vinner vi 33-7, noe som er helt utrolig på BLNO-nivå. Da satt spillet nærmest perfekt i begge ender. Spillerne har fått troen på egne ferdigheter, samt at det går an å hente inn svake perioder. Det klarte vi mot Bærum, men også mot Gimle og Frøya helgen som var – selv om det ble tap i de kampene også.

Nære mot Bærum

– Hva med Bærum-kampen?

– Der hentet vi oss godt inn i 3.- og 4.-periode, og ledet faktisk kampen med 1 poeng da det gjensto 53 sekunder av kampen. En kollektiv feil defensivt i påfølgende sekvens gjør at Bærum tar ledelsen tilbake. Derifra og ut forsøker vi å sette motstanderne på straffelinjen i håp om at de bommer – noen de dessverre ikke gjør. Vi ender opp å tape med seks poeng, men med mer rutine og fokus i siste 53 sekunder av kampen kunne seieren like godt ha vært vår. Her er det ørsmå marginer som spiller inn.

– Og helgens tap?

– Mot Gimle og Frøya hang vi meget godt med i kampene helt til det gjenstod 5-6 minutter. Da var det bom stopp.

– Selv med slurv i slutten, virker det som om dere gjør det bedre enn tidligere?

– Ja, vi har begynt å få mye bedre tak på kampene nå. Som sagt har de siste fire kampene vært mye bedre. Jeg håper at vi nå kan stabilisere oss på et nivå der vi kan konkurrere i hver kamp.

– Nå ser det ut til at førstefemmeren står for flesteparten av poengene, mens det før var mer jevnt fordelt. Hvorfor?

– Tidligere har vi skiftet en del i starting 5. Nå er denne mer «satt", og de spillerne som starter, har stort sett levert greit. Hvis du ser på antall spilleminutter benken får i forhold til starting 5, har dette også endret seg nå.

Juleinnspurt?

– Noen siste ord før juleferien?

– Ja, avslutningsvis vil jeg si at det er veldig moro å se unge, norske spillere som Marcus Larsson, en lokal gutt født 1999 på 204 centimeter, tar BLNO-nivået greit allerede nå. Det blir veldig spennende å følge utviklingen hans videre, sier Axel Langaker.

Persbråten avslutter førjulsdelen av sesongen med besøk til Kongsvinger den 10. desember, før de tar imot Centrum Tigers den 14. og Ammerud Basket den 19. desember. Kongsvinger borte er veldig tøff, men de to andre kampene kan fort ende med poeng til hjemmelaget.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse