ANNONSE
Annonse

Martin tok kula igjen

I GODT DRIV: Martin Johnsrud Sundby i Holmenkollen. Foto: Roger Bjørn Haugen

Litt under radaren har Røagutten Martin Johnsrud Sundby vunnet verdenscupen sammenlagt. Det skjedde da han tok seg til kvartfinalen under fredagens sprintrenn i Canada. Bak Martin gror det godt i Røa IL.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2016 kl 13:58

ANNONSE
Annonse

RØA: – Vi er stolte av Martin og klubben gratulerer med den fantastiske innsatsen. Tenk at han har vunnet verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Nå ble det ikke noen stor feiring for Martin. I følge Nrk ble den beskjeden feiring med en cola på senga, sier daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen.

Inspirerer

Sundby hadde tre stor mål denne sesongen, vinne Tour de Ski, femmila i Holmenkollen og verdenscupen sammenlagt. Han har altså innfridd samtlige mål.

– Det er naturligvis til stor inspirasjon for mange. I dag, mandag, arrangerer vi klubbmesterskap i langrenn i Sørkedalen med 450 deltakere. Det er ny rekorddeltakelse. Vi skal heller ikke glemme Andy Musgrave, som også deltar i Ski Tour Canada. Han stiller også opp mye for klubben, sier Haugen.

Bredden i langrenn er stor i klubben, samtidig som Røa IL markerer seg i toppen i flere årsklasser. Det er resultatene fra Hovedlandsrennet og Ungdommens Holmenkollrenn gode eksempler på.

– For første gang i historien vant en Røa-løper, Filip Meo, Ungdommens Holmenkollrenn i klassisk. Det er morsomt. Ikke en gang Martin klarte det i sin tid, selv om han gjorde det veldig bra.

Vant alt

I andre vinteridretter hvor det gror godt, er bandy et godt eksempel på. Bogstad Vinterpark har i vinter vært i full drift.

VINNER ALT: Røa Allstars - gutter 2003, vinner alle cuper de stiller opp i. Foto: Røa IL

– Den nye kunstisbanen har stor betydning for skøyteinteressen og ikke minst for rekruttering til bandy blant de yngste. Det er gledelig. På grunn av dårlige isforhold mistet vi tidligere mange spillere i årsklassene.

At den nye kunstisbanen har sin berettigelse viser blant annet resultatene til gutter 2003 – Røa Allstars, som på rekke og rad har vunnet Røa Energizer Cup, Ready Cup, Snarøya Cup og Ullern Cup.

– Det er også flott at A-laget til Røa har rykket opp til 1. divisjon, sier Haugen.

Skøytedisco

Førstkommende fredag, 11. mars, er det sesongens store fest på kunstisbanen på Bogstad. Da arrangeres discoavslutning mellom klokken 17.00 og 20.00. Det blir musikk, kamper og skøytemoro for alle. Kiosken er naturligvis åpen med mange tilbud.

– Dette er et høydepunkt for mange i vårt område. Alle er velkomne, understreker Haugen.

ANNONSE
Annonse