Akersposten

Liverpool-legenden tilbake på Ullernbanen

Selveste Ray Clemence, keeperlegenden med tre serievinnermesterskap og 666 kamper for Liverpool og en rekke kamper for Tottenham, var tilbake på Ullernbanen, der han har jobbet på fotballskole på hele 80-tallet.

Han er en legende i engelsk fotball. Og han har tilsvarende status i Norge. Ikke minst på Ullern, hvor han var engasjert som sjefstrener på klubbens fotballskole på 80- og 90-tallet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2017 kl 10:42

ULLERN: Denne helgen var han tilbake i Norge i forbindelse med et supportertreff i Oslo – og rakk å få med seg et gjensyn med Ullernbanen.

Clemence i aksjon på fotballskole på Ullern. Foto: Privat

– Det er 25 år siden sist jeg var her. Utrolig moro på være tilbake. Her var jeg i 13 somre som trener på Ullerns fotballskole, og har masse gode minner herfra. Veldig spesielt å komme hit igjen. Og moro å se at det har utviklet seg her – med kunstgressbaner og bedre fasiliteter enn den gang jeg var her.

– Forstår også at miljøet og engasjementet i klubben stadig er stort. Imponerende å høre at det er 1000 unge aktive fotballspillere her, sier Ray.

På landets største fotballskole

Første gang Ray kom til Ullern, var sommeren 1979. Da hadde han med seg Liverpool-kapteinen Emlyn Hughes. Fotballskolen ble en suksess, og allerede året etter var han tilbake – nå sine Liverpoolkollegaer Phil Neal og Sammy Lee. Og slike fortsatt det i 13 år – med stadig nye stjerner fra engelsk liga.

Unge fotballspillere på Ullernbanen trakk til seg kunnskap fra keeperstjernen.

– Fantastisk morsom tid, sier Ray. – Vi ble så godt mottatt her på Ullern. Vi bodde bra, en stab av frivillige laget mat til oss og sørget for al vi til enhver tid hadde det vi trengte, sier Ray.

– 200 gutter og jenter var på fotballskolen i de to ukene det varte, og de ble innkvartert på skoler – først og fremst på Lysejordet skole. Deltagerne kom fra hele landet, og det var et stort ansvar for Ullern å passe på dem. Cirka 50 frivillige stilte opp hver sommer.

– Det var vel den første fotballskolen i Norge, sier Ray. – Så både for Ullern og for oss som trenere var dette en ny opplevelse. Vi ble gode venner med folk her, og jeg traff noen av dem igjen ved mitt besøk denne helgen.

En ekte legende

Ray Clemence er nå 68 år og pensjonist. Han fikk med seg 666 kamper for Liverpool, og vant serievinnercupen, (tilsvarende Champions League, tre ganger. Det ble fem seriemesterskap og en seier i cupen med Liverpool. Senere spilte han 240 kamper for Tottenham, før han ga seg i 1988. Han fikk med seg 61 landskamper. Senere jobbet han blant annet med det engelske landslaget i flere sesonger.

Les også:

Nå vet Esther hva Ullern IF bør bruke Medmenneske-pengene på

Ulv eller gaupe på ferde i Sørkedalen?


En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Følg Akersposten.no på Facebook her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...