ANNONSE
Annonse

Klar for Larvik – hyller Aker-tiden

KLAR FOR LARVIK: Mathilde Rivas Toft (20) bytter ut Njårdhallen med Mesterliga-håndball neste sesong. Foto: Privat

Mathilde Rivas Toft (20) har herjet på håndballbanen i Oslo vest, etter at en kritisk kneskade holdt på å ødelegge den lovende karrièren.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2017 kl 17:30

ANNONSE
Annonse

NJÅRDHALLEN: - Det blir stort og spennende å skulle spille for Larvik, sier den ambisiøse 20-åringen til Akersposten.no.

Vi snakker med den lovende ungjenta bare noen dager etter at det ble kjent at hun har skrevet under for storklubben i Vestfold.

Signeringen kommer mot en strøm av negative Larvik-nyheter. Flere av lagets største profiler forsvinner som kjent etter sesongslutt.

- Jeg skal gjøre alt mitt for å få spille. Nå blir det å utvikle meg videre og realisere drømmen om Champions League. Etter hvert er målet å spille utenlands, og jeg tror Larvik er et veldig riktig steg å ta for å bygge meg opp ordentlig, sier Mathilde, som er født og oppvokst på Jessheim.

Brutal smell i kneet

Hun har ikke vært Aker-spiller mer enn denne sesongen, men har også vært innom Nordstrand og Oppsal på veien mot å skulle bli en stjerne i diverse håndballhaller.

En lei kneskade, som innebar ødelagt korsbånd og menisk, satte henne på sidelinjen i 16 måneder.

Saken fortsetter under bildet.

HAR REIST SEG: Mathilde har kommet sterkt tilbake etter en komplisert kneskade. Foto: Privat

Derfor tok hun ett steg ned til Aker i divisjonssystemet, for å bygge seg opp igjen som skuddfarlig bakspiller.

- Denne sesongen har vært helt super! Jeg fikk mye tillit som har betydd mye for der jeg er kommet nå, forteller hun ydmykt – og legger ikke skjul på at hun kommer til å savne det sterke samholdet på Oslos vestkant.

- Da Nordstrand gikk i oppløsning i fjor, var vi fem-seks spillere som gikk til Aker. Det gjorde det ekstra morsomt i år, ved siden av at vi hadde et veldig bra lag. Det er derfor litt kjipt at det nå går i oppløsning, og at vi går hver våre veier, sier Mathilde.

Ser lyst på fremtiden

5. juni starter oppkjøringen med de nye lagvenninnene i Larvik. 20-åringen, med chilensk mamma, blir med det håndballspiller på heltid etter at familien flyttet til Oslo for at stortalentet kunne satse på sporten ved Wang videregående skole.

- Det blir en helt annen treningshverdag enn det jeg er vant til, jeg gleder meg!, avslutter Mathilde.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

LES OGSÅ: Toppbloggeren «Pilotfrue»: – Folk i Oslo vest heier på oss

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

ANNONSE
Annonse