ANNONSE
Annonse

– Kjærligheten til klubben er sterk

Sporslig leder i Ready Bandy, Nicklas Andersson, sikter høyt på vegne av klubben. Akademi er i gang denne høsten. Snart kommer bandygymnas i Oslo. Når kommer bandyhallen? Foto: Fredrik Eckhoff

Han vil gjerne være med og utvikle bandysporten – og er imponert over bandyengasjementet i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2017 kl 11:32

ANNONSE
Annonse

GRESSBANEN: Nicklas Andersson spilte på a-laget til Ready forrige sesong og jobbet også i administrasjonen og i junioravdelingen. Nå har Andersson overtatt jobben som sportslig leder i bandyavdelingen, og svensken er godt fornøyd med å ha havnet midt i det mest bandyinteresserte området i Norge. Her fins det klubber som Ready, Ullern, Røa og Ullevål, som tilsammen har et tusentalls ivrige spillere i alle aldre.

Ready har nesten 400 aktive bandyspillere, opplyser Andersson, fra seks-syv-årsalder og opp til seniornivå.

Kjærlighet til klubben

– Jeg ser at det er et stort utviklingspotensiale her i Ready, sier Andersson, som selv har spilt bandy på toppnivå i de svenske klubbene Selånger, Ljusdal og Djurgården. Han mener at han ser forskjeller på engasjementet til både spillere og foreldre.

– Kjærligheten til klubben er sterk, den er sterkere her enn i Sverige, sier han og peker på alle de ivrige foresatte som følger med, følger opp og bidrar der det trengs.

– Jeg merker at både spillere og foreldre er kjempestolte av sine lag. Det er mange foreldre i Ready som gjør en enorm jobb, sier han.

Andersson tror det er flere grunner til at bandysporten er populær. Han har selv spilt både ishockey og fotball, og mener at bandy skiller seg ut.

– Bandy skiller seg ut rent sosialt og er en veldig trivelig sport. Individene er viktige for oss, spilleren skal trives i klubben. Det er enda viktigere å ta hånd om menneskene enn selve prestasjonen. Bak prestasjonen fins det et menneske, det må vi ikke glemme, sier han.

De morsomste kampene er mot Ullern

Det er to lag i vårt område som har lag i herrenes eliteserie, Ready og Ullern. Etter bare ett år i Norge, har Andersson allerede merket seg at det er noe spesielt med disse nabooppgjørene.

Det er nok ikke helt tilfeldig at det er nettopp disse to lagene som møtes på Bandyens dag, som denne sesongen er 20. januar. Rockebandet The Bon Vivants kommer for å spille på Gressbanen, og det bygger seg opp med bandyskoletrening på formiddag, før damelaget spiller kamp. Kampen mot Ullern avslutter det hele.

Bygge videre

Ready har en solid historie som en klubb som har vært med i toppen lenge – med hele 14 NM-titler. Sist klubben vant NM-gull var sesongen 2014/2015.

– Klubben har en sterk historie, som vi må jobbe hardt for å opprettholde.

– Men hva med kapasiteten? Treningsforhold og sånt?

– Det er istiden som er utfordringen, sier Andersson, som peker bort på Gressbanen 2, banen som ikke har kunstis. Det er bare hovedbanen som har isgaranti hele sesongen igjennom.

– Vi trenger tilgang på mer istid. Det er ikke optimalt å måtte trene andre steder. Det er dette som skal være vår hjemmebane, sier han og forteller at de nylig var en hel gjeng og trente i ishallen på Ski.

– Det er planer om å få til kunstis på Gressbanen 2 også, men det skal finansieres. Også må vi samarbeide godt med fotballen, sier Andersson, som naturligvis aller helst ville hatt en innendørs bandyhall i Oslo. Nå må bandyfolket til Vikingskipet om kamper på full bane skal spilles innendørs her til lands.

LES OGSÅ: Stang ut for kunstis på Gressbanen 2

Gymnas?

Flere norske unggutter som hevder seg i bandy, drar til Sverige for å kombinere skole og bandy. Nicklas Andersson forteller at det jobbes med konkrete planer om å få til et bandygymnas i Oslo.

– Vi er veldig nær å få starte opp. Det ville vært veldig stort å få til I dag drar alle de beste til Sverige og går på gymnas der. Det er veldig fint å bo her i Oslo, så kanskje kan vi til og med lokke noen spillere fra Sverige? sier han.

Kopierer fotballen

Noe som starter opp allerede denne høsten, er bandyakademi på Ready, slik fotballavdelingene har i flere av klubbene i Oslo vest allerede.

– Vi skal starte et akademi, for spillere født fra 2005 til 2009. Der vi tilbyr at de kommer hit rett etter skolen og trene her i AKS-tiden. Der er fotballen et forbilde, de er store og har mange barn med, sier han. – Det vil være en fordel også for foreldrene at barna kan ha treningen utenom kveldstid.

Han sier at planen er at akademiet skal starte til denne sesongen. Informasjon kommer på nettsidene og på Facebook.

Så får drømmen om bandyhall leve videre.

LES OGSÅ: Stang ut for kunstis på Gressbanen 2

Ready-Kristina vant gjevt alpinsirkus

Hundre vandret i Holmen-strøket

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse