Akersposten

– Jeg har gode lagkamerater som gjør meg god

Juni Reitan Fjøsne (19) har stått litt frem for innebandyjentene til Monolitten denne sesongen. Da Sarpsborg ble sendt hjem med 9-1 i Skøyenhallen lørdag, puttet hun fire scoringer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 11:42

SKØYEN: – Det er alltid gøy, men det er morsomt når laget spiller bra. Det er det som er det morsomste når vi får til et bra spill og scorer mye mål. Samtidig var det en del klabb og babb, og litt hawaii-spill, ler Fjøsne.

Monolitten, som har sin base i Skøyenhallen på Skøyen skole, har så langt vært tredje best i eliteserien, kun slått av serieleder Grei og Tunet.

Selv har 19-åringen vært bra denne sesongen og står med fjorten scoringer og seks assist etter elleve kamper, og ligger på en delt tredjeplass på statistikken som Tunets Line Trandum Terjesen troner øverst på.

– Vi har løftet oss ekstremt mye som lag og spilt mye bedre enn i fjor. Vi har ikke hatt så mange tap. Jeg har løftet meg selv, og det er ekstremt gøy å se at jeg får noe igjen for den innsatsen jeg har lagt ned. Men jeg har gode lagkamerater som gjør meg god, sier hun.

At hun også med sine ti utvisningsminutter er blant de med flest utvisinger er ikke fullt så gledelig.

– Det er mest tulleting jeg har blitt utvist på og det er ikke så veldig populært. Det er noe jeg ikke tar med som en positiv ting, sier Fjøsnes med en liten latter.

Scoret tre av fire på 20 minutter

Mot Sarpsborg startet hun like godt kampen med å plusse på den statistikken.

– Ja, etter tre minutter, så det var jo gøy. Det har vært en liten pause på de utvisningene, men nå kom det en igjen, sier Fjøsnes.

Bortsett fra kaptein Lisa Johanna Djurbergs 1-0 scoring etter seks minutter var det da også 19-åringen det meste handlet om de første 20 minuttene.

Først satte hun inn 2-0 minuttet senere etter fin pasning fra Emily Johnsson før hun økte til 3-0 etter 10 og et halvt minutt.

4-0 satte hun inn på en lekker måte sytten og et halvt minutt ut i matchen.

– Der følte jeg at det gikk best for laget og bra for meg der jeg klarte å putte noen av de sjansene jeg fikk, i alle fall. Så det var morsomt og der følte jeg at vi hadde et bra spill der og ikke sånn hawaii-spill som vi hadde i de senere periodene, sier Fjøsnes.

Da Molly Wiker og kaptein Djurberg økte til henholdsvis 5-0 og 6-0 få minutter ut i andre periode dabbet det litt av for hjemmelaget.

- Når det står 6-0 tidlig i andre periode blir det litt rotete. Spillerne begynner å gjøre ting som de ikke helt behersker, og så hever Sarpsborg seg litt, sier trener Henriksen.

Men Monolitten var klart best hele veien, og vant til slutt 9-1.

To nye inn

Petra Weiss har blitt borte fra Monolitten, men inn har Nathalie Pallman (Skattkärr IK) og Julia Johannesson (Lyn herrer, 1. div) kommet.

– De vil gi oss X-faktor. Nathallie (kommer mandag) er en målscorer og en offensiv bidragsyter. I tøffe og jevne kamper er hun en som vi håper stepper opp, og som har gjort det før. Og Julia, som har fått to kamper, er en fysisk sterk back som vi har manglet. Vi har trengt noen som rydder opp foran egen kasse og som går foran og trøkker til litt ekstra, sier Henriksen.

Monolitten møter Tunet på bortebane om halvannen uke, før samme lag kommer på besøk 30. januar.

Kampfakta

Monolitten 9
Sarpsborg 1

Eliteserien innebandy, kvinner
Skøyenhallen

Perioderesultater: (4-0), (4-0), (1-1).

1. periode: 1-0 (06.13) Lisa Djurberg (-), 2-0 (07.05) Juni Reitan Fjøsne (Emily Johnsson), 3-0 (10.38) Fjøsne (Rannei Ida Kaasa), 4-0 (17.39: Fjøsne (-).

2. periode: 5-0 (20.13) Molly Wiker (Lisa Djurberg), 6-0 (23.46) Djurberg (Silje Karlsen Auestad), 7-0 (30.33) Fjøsne (Hajar Kaddouri), 8-0 (38.57) Silje Karlsen Auestad (-).

3. periode: 9-0 (47.08) Sunniva Katarina Hauglin (Silje Karlsen Auestad), 9-1 (59.54) Emma Siw Gerd Sjökvist (Ritha Merethe Øverbye Jensen)

Skudd: 28-21
Utvisninger: Monolitten 2x2 min. Sarpsborg 0x2 min.
Tilskuere: ingen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...