ANNONSE
Annonse

- Helt fortjent at det var min tur i år

HAR REIST SEG IGJEN I ULLERN: Sebastian gjenopptok kontakten med gamletreneren, Ole Johan Aas, etter et opphold i Molde. Samarbeidet kan utvilsomt sies å ha vært en suksess for både spiller og klubb. Foto: Ullern Fotball

Ullern Fotballs midtbanejuvel, Sebastian Remme Berge (22), triumferte på overlegent vis i den prestisjefylte kåringen, «Årets spiller 2017».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 14:15

ANNONSE
Annonse

ULLERN: - Å få prisen som «Årets spiller i 2017» er noe jeg setter stor pris på, spesielt siden det er lagkameratene mine som har stemt meg frem. Etter den sesongen jeg har levert, var det i mine øyne helt fortjent at det var min tur i år, sier Sebastian Remme Berge.

Prisvinneren minnes i første rekke klubbens solide høstsesong, når han blir bedt om å oppsummere Ullerns prestasjoner i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 (3.divisjon).

- Året 2017 kommer nok ikke til å bli husket som et jubelår i Ullerns historie, men etter en fryktelig start på sesongen, tok vi grep i sommer alle mann og leverte en meget god høst. Den kan vi kan være stolte av og bygge videre på (nest best i serien journ.anm), sier Sebastian.

Den sentrale midtbanespilleren legger ikke skjul på at han har store ambisjoner på fotballbanen.

- Ett av mine mål er å spille landskamper for Norge. Det er fortsatt en lang vei dit, men jeg har såpass tro på egne ferdigheter at jeg vet at jeg kan få det til! sier 22-åringen som kan ha spilt sin siste kamp for hvittrøyene i Oslo vest.

- Skal vi se litt kortere frem i tid, så har det i år vært et klart mål for meg å spille for en klubb som holder minst OBOS-liga-nivå innen 2018 (nivå 2), forteller Sebastian.

Saken fortsetter under bildet.

PRISVINNERE: Rasmus Løvseth (t.v) ble Årets toppscorer, samt kåret til Årets unge spiller. Sebastian Remme Berge ble stemt frem som Årets spiller 2017. Foto: Ullern Fotball

Skadeplaget

Derimot understreker 22-åringen at han på ingen måte stresser med å finne et lag på et høyere nivå. Nå om dagen er nemlig fokus å bli kvitt en ankelskade.

I tillegg passer han på å hylle hverdagen i vestkantklubben.

- Å være en del av miljøet i Ullern fotball er veldig bra. Det er mange dyktige spillere og trenere som hele tiden ønsker å forbedre seg. Det er absolutt et godt miljø å være i dersom man ønsker å utvikle seg som både person og spiller! sier Sebastian.

Akersposten har gjennom en artikkelserie i høst fortalt om den brede og populære satsingen Ullern Fotball står for. Her finner du nemlig et tilbud til hardtsatsende spillere, som Sebastian, så vel som til de som spiller kun for moro skyld.

Selv er Årets Ullern-spiller oppvokst på Mysen i Østfold. Der spilte han A-lagsfotball under vingene til den nåværende Ullern-sjefen, Ole Johan Aas, før ferden gikk til en viss storklubb i Romsdalen.

- Jeg flyttet for å spille fotball for Molde Fotballklubb da jeg var 17 år. Jeg kom til Ullern med en skade høsten 2015, og det skulle gå nesten et helt år før jeg spilte min første kamp fra start i juli 2016, sier Sebastian, som enn så lenge trives med tilværelsen på hovedstadens vestkant.

- Jeg bor på Majorstuen med noen kompiser. Ved siden av å være fotballspiller i Ullern, så jobber jeg ved Øraker Skole, sier Sebastian.

Hylles av sjefen

Ullerns hovedtrener utdyper at Årets spiller er en pris som gis på bakgrunn av en stemmegivning, der både spillere og støtteapparat rangerer dem de mener har vært de tre beste spillerne gjennom sesongen.

- Sebastian vant klart, og hele 21 av 28 som avga stemme hadde han som årets beste spiller, sier Aas, som altså kjenner lagets midtbanejuvel bedre enn noen andre.

- Jeg trente Seb i Mysen i 2011 og 2012. Før 2013 gikk jeg til Ullern, og han til Molde. Molde-oppholdet var for så vidt fint det, men det ble veldig skadepreget på grunn av det som i ettertid kan betegnes som overtrening.

- Det var nok en av hovedårsakene til at han ikke fikk vist nok til å få A-lagskontrakt i Molde FK. Veien ble dermed kort tilbake til å samarbeide med meg på ny, nå i Ullern i 2015, forteller Aas.

Saken fortsetter under bildet.

MIDTBANEGENERAL: Skadeforfulgte Sebastian spås å være Ullern-spiller på lånt tid i fortsettelsen. Foto: Ullern Fotball

OBOS-beilere

Skadeplagene gjorde at Sebastian ikke startet sin første kamp for Ullern før 9.juli 2016. Hovedtreneren avslører at den fortsatt skadeplagede 22-åringens prestasjoner har vekket interesse blant OBOS-ligaklubber.

- Som spiller er han en sentral midtbane som er meget god til å ta med seg ballen fremover i banen for å skape overtall. Han har en evne til å dra av motstanderens midtbaneledd som er ekstrem til vårt nivå å være.

- Det er en solid styrke som uten tvil også gjør han interessant for klubber på høyere nivå enn Ullern. Samtidig har han en veldig god fotballfysikk med god kvikkhet og stor løpskraft, og han har tatt veldig store steg defensivt denne sesongen, sier Aas.

- Hvor god kan han bli?

- Jeg mener potensialet til Seb er at han kan spille fotball på øverste nivå i Norge. Men, veien dit er fortsatt lang. Det er et faktum at han befinner seg på nivå 4 i norsk fotball, uavhengig av hans nåværende ferdighetsnivå.

- Seb må fortsette å være like profesjonell som han er i hverdagen sin pr. dags dato, også i årene som kommer. Som en konsekvens av det får vi håpe han nå kan gå noen sesonger skadefri. Får han til det, kan dette bli meget bra, sier Aas.

LES OGSÅ: – Det var jævlig tøft å se hva «gutten vår» ble utsatt for

LES OGSÅ: Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

ANNONSE
Annonse