ANNONSE
Annonse

Håndballsjokk mot serieleder

Det nye laget Aker Topphåndball overrasket stort da de knuste Fredrikstad onsdag. Her fra en tidligere kamp. Arkivfoto

Håndball: Aker-damene sjokkerte. Bandy: Ullern og Ready kjemper nesten i toppen. Basket: Ullern-damene ruler, mens Persbråten-gutta sliter. Vi gir deg en kort rapport.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 22:14

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Julen er over og ballen kastes, sprettes og slås i gang blant idrettslagene i Ullern og Vestre Aker. Her kommer en oppdatering:

Basket: Persbråten nærmer seg

Etter vår forsiktige optimisme på vegne av Persbråten, har det kommet flere tøffe kamper, og spesielt bortekampen mot Gimle i Bergen sved. Der tapte Persbråten hele 59:108. De hang brukbart med i første omgang, men andre og tredje knakk de helt, og da var det vanskelig å hente seg inn i fjerde. Persbråten hadde dermed tapt syv kamper på rad.

Det ble nok en bortekamp for Persbråten da de møtte Bærum Basket, men det ble en langt jevnere batalje. Persbråten presset hele tide, og ledet på det meste med 14 poeng. Dessverre ble det et ettmålstap da siste sluttsignal gikk, og dermed det åttende tapet.

Mer moro var det at to spillere ble tatt ut på All Star-kampen på søndag i Oppsal, der BLNO Verden, altså utenlandske spillere, møter BLNO Norge. Fra Persbråten stiller svenske Aron Fürstenberg for Verden og Christian Bakken for Norge.

Basket: Suverene Ullerndamer

Ullern på sin side er fortsatt ubeseiret i Kvinneligaen. Det ble to seire av to mulige mot Bergen Elite og Ulriken. Ulriken ga kamp til og med tredje periode, men i fjerde dro Ullern fra og holdt avstanden. Dermed har de vist seg som det sterkeste laget med 10 seire på like mange kamper.

Alle lagene møtes fire ganger, noe som gir 20 kamper. De er dermed halvveis og har 20 poeng. Systemet er slik at det er 2 poeng for seier og 1 for tap, og dermed kan motstanderne bak Ullern maksimalt ta 37 poeng, mens Ullern minimum får 30. Så Ullern trenger fire seire for å sikre seriegullet.

De to lags trenere møtes allerede lørdag, men i en annen sammenheng. For også Kvinneligaen har Allstar-kamp, der deles det inn i Vest (Bergen) og Øst (Oslo). Ullern har fire spillere (av 10) inne på laget, og det er Anniken Eika Frey, Mia Henriksen, Emma Hergot og Cecilia Gnaly.

På grunn av de to showkampene blir det ikke kamp igjen for Ullern før den 19. januar, da de tar imot Asker hjemme. Persbråten på sin side spiller ikke kamp før den 5. februar, da de møter Frøya hjemme.

Håndball: Aker imponerte mot serielederen

Onsdag møtte Aker Topphåndball, som er sammenslåingen av Njårds og Ullerns damelag, Fredrikstad borte. Fredrikstad ledet 1. divisjon med to poeng og en kamp mindre spilt, og kunne dra fra om de slo Aker. Vårt lag hadde ikke vunnet på de siste tre kampene, så det så ikke særlig lett ut.

Det var imidlertid et helt annet Aker vi fikk se. Kampen begynte tett, og lagene fulgte hverandre til 2-2, men deretter takket Aker for følget og dro fra til hele 11-2 før begge lag scoret to mål og det sto 13-4 til bortelaget til pause. I andre omgang kom Fredrikstad tilbake, men de var aldri nærmere enn fem mål.

Til slutt sto det imponerende 25-14 til Aker. Toppscorer ble Zoë Van Der Weel med 6 mål på 7 skudd. Det lukter svidd av skuddarmen hennes.

Fredrikstad leder fortsatt tabellen, men Molde kan ta dem igjen da de har to hengekamper. Aker på sin side har sneket seg foran Follo, og er tabellnabo mot neste motstander, Viking fra Bergen. De to lagene møtes klokken 17.00 på søndag i Njårdhallen.

Bergenslaget har satset mye på opprykk, og de har skaffet seg toppspillerne Stine Lund Andreassen og Linn Gossé, enda begge var etterspurt av Tertnes. Dersom Aker greier både å beholde momentet og samtidig å nullstille seg, skal Viking være en overkommelig motstander. Det er all grunn for den sportsinteresserte å komme innom Njårdallen.

Bandy: Ullern ennå ikke et topplag

Bandyserien står absolutt ikke stille. Siden vi sist var innom før jul, har Ullern tatt skalpen til Sarpsborg borte med 8-5, før de slo Hamar hele 9-2 hjemme rett før jul. Andre juledag ble det tap 4-8 borte mot serieleder Stabæk, mens de tapte 3-8 hjemme mot Solberg.

Fjerde januar ble det 4-2 hjemme mot Drammen. En tett kamp mot Ready ble til slutt vunnet 5-4, og Ullern hadde dermed heng på tredjeplassen. Denne uken møtte de imidlertid Høvik, som de kjempet om tredjeplassen med, og tapte 5-7. For å gi noe inntrykk av hvor mye det svinger, slo Ullern Høvik 10-6 hjemme.

Bandy: Ready

Ready vant borte mot Sarpsborg med hele 12-6. Dette betydde at Ready nærmet seg Ullern på plassen foran, men det er fortsatt fem poeng dem imellom. Ready har ellers hatt en variernde periode siden sist. De tapte 2-6 borte mot Solberg og vant 6-2 hjemme mot Drammen i de to siste kampene før juleferien. Deretter tapte de overraskende borte mot bunnlaget Ullevål andre juledag, mens de lille nyttårsaften fikk juling borte av Høvik, som vant 7-0.

Over nyttår tok de blodig hevn på Mjøndalen, og vant 14-1 borte før de altså knepent tapte hjemme for Ullern. Det å slå Mjøndalen virker ikke som særlig mye. De ligger nå tredje sist, to poeng fra sisteplassen til Sarpsborg, men de er faktisk det eneste laget som har tatt poeng mot Stabæk da de vant imponerende 3-1 hjemme. Som sagt er bandy en uforutsigbar sport.

Bandy: Røa

Røa på sin side har beholdt den tredje siste plassen i 1. divisjon etter at de først slo Ready 2 med 5-4 hjemme på Bogstad, før de tapte mot klare serieleder Stabæk 2 med hele 4-12 og så vant 3-2 mot Strømsgodset på tirsdag. Det betyr at Røa er poenget bak Ready 2. Stabæk 2 er suveren serieleder enda de fikk seg en nesestyver mot Konnerud på tirsdag, og tapte 6-10 på egen is. Også her var det Stabæks første poengtap for sesongen.

Røa ligger for øvrig 3 poeng bak Konnerud. De to lagene møtes på tirsdag, men før det skal Røa bryne seg på Øvrevoll Hosle. Det ble tomålstap i det omvendte oppgjøret, som var i sesongåpningen, men Røa kan fort kjempe om poengene hjemme.

Bandy: Ready/Ullevål damer

I Dameserien har Ready/Ullevål slått Bergen både hjemme og i Bergenshallen. Neste kamp er til onsdag, da de tar imot Nordre Sande/Drammen. Ready/Ullevål slo dem 4-2 borte, og må nok leve med favorittstempelet. Deretter møter de bunnlaget Solberg, så Ready/Ullevål kan ta innpå lagene foran i gullkampen.

ANNONSE
Annonse