Akersposten

Fremtiden er NÅ, Oslo Tennisklubb!

TENNISDRØM: Hvis medlemmene vil det, kan Oslo tennisklubb bli helt ny, med langt bedre kapasitet hele året. Da må det en tennishall til, og planen er å bygge fem eller seks baner på taket, mens minst fire av de nåværende utebanene består. I planen ligger det også salg av en del av tomten, blant annet der centercourten er i dag. Denne illustrasjonen er sett sørfra og er hentet fra OTKs nettsider.

Oslo Tennisklubbs medlemmer skal avgjøre om de ønsker å bygge en klubb for fremtiden, eller beholde den som den er. Nå kan klubben fra 1900 bygges for enda 100 nye år – hvis 2/3 av medlemmene vil.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2016 kl 10:05

Når jeg ser at min gamle tennisklubb skal ha årsmøte torsdag kveld – og det store punktet på agendaen er planene om tennishall på eget område – er jeg nødt til å klikke meg inn og se nøyere på planene. Det er 20 år siden jeg var aktiv som medlem, aktiv spiller og styremedlem i klubben, og jeg har bare satt mine ben der noen få ganger siden, men det er med stor iver jeg leser meg gjennom styrets forslag og ser tegninger av hvordan de ser for seg «nye» Oslo tennisklubb.

Selv husker jeg OTK best fra «gamle dager». Må vel innse at tiden fra 1977 til jeg la racketen på hylla midt på 90-tallet, må kalles nettopp det, gamle dager. Jeg husker de glade 80-årene, glade fordi det var relativt bekymringsfritt å drive tennisklubb sentralt plassert i Oslo vest. Medlemsmassen var konstant, det var venteliste for å bli medlem, og folk var happy med tilbudet.

Og hva var tilbudet?

Jo, klubben hadde det flotteste tennisanlegget i Norge: 12 utebaner, riktignok litt slitne, men beliggenheten og klubbens sagnomsuste historie som sportslig ledende, med landskamper på centercourten, til og med med egen kongetribune, plasserte Oslo tennisklubb som den klare eneren blant norske klubber. I hvert fall hva utendørsanlegg angikk. Med et klubbhus som også hevet seg over det meste annet innen klubbhus, var man rustet for det meste.

Tennis var også den gangen en sport som ble utøvet året rundt, men det var utendørssesongen som var den viktigste, ikke minst for den store hop, mosjonistene. Nå var riktignok den sesongen bare fem måneder kort, og i juli var de fleste medlemmene på hytta, så i fire måneder i året kunne i hvert fall klubben slå seg på brystet og gi medlemmene tilbudet de ønsket. Hvis det ikke regnet da, eller hadde regnet i løpet av de siste par døgnene. Da var banene ubrukelige. Men det regnet jo så sjelden på 80-tallet…? Jeg husker i hvert fall mest solskinn.

I de syv månedene fra oktober til april var det to baner innendørs i en halvmørk boble som gjaldt, i tillegg til noen år med to baner til i legendariske Skøyenhallen på Drammensveien. Riktignok var dekket der inne nærmest ubrukelig raskt, men vi tok til takke med det vi fikk, og medlemmene betalte gladelig for å få lov til å få leie sin ukentlige time – mens de drømte om sommeren.

Siden har det i en lang periode vært to boblehaller med til sammen fire baner på anlegget om vintrene, og de siste årene har innendørstilbudet vært tre baner i en boblehall. Har hørt at det har blitt lysere og triveligere enn det var på 80- og 90-tallet, men en boblehall er uansett en boblehall.

Flere av utendørsbanene har de siste årene fått et realt løft de siste årene, har jeg fått med meg. Det er til og med skiftet ut litt gjerder og asfalt og shinet opp litt her og der. Slett ikke galt!

Men vi snakker da altså fremdeles om det Oslo Tennisklubb, Norges stolteste, kan tilby sine medlemmer om sommeren, fra sent i april til litt ut i oktober. I mørketiden er det dessverre fremdeles mørkt for klubbens spillere, og det må være ordentlig trangt om plassen når 8-900 medlemmer, som er vant til å boltre seg på 11 baner utendørs, skal presse seg sammen på tre baner innendørs!

Etter mange års pause fra all tennis, tok jeg racketen opp igjen for tre-fire år siden. Jeg bor stadig i Oslo vest, riktignok lenger unne OTK enn før. Men det er faktisk litt illustrerende, og tankevekkende, hvordan jeg tenkte da jeg skulle finne ut av hvor jeg skulle utøve min mosjonstennis. OTK var et alternativ, det er tross alt bare ti minuttter kjøring unna. Men valget falt på en klubb som er 15 minutter unna, nemlig Stabekk.

Hvorfor Stabekk for en fyr som har Oslo Tennisklubb nærmest tatovert inn i ryggmargen?

Jo, fordi de har et moderne anlegg som gir meg akkurat det jeg trenger som mosjonist: Et suverent tilbud fra september til mai, akkurat i den perioden det passer best å ha en fast avtale eller to i løpet av uken, mellom alt annet som skjer for en aktiv familiefar.

Eksempelet Stabekk tennisklubb er helt genialt. Klubben består av to tidligere klubber som hadde hvert sitt – noe triste – anlegg med hver sin slitne boblehall. Så inngikk de en avtale med naboklubben Jar, solgte de unna området der Jar tennisklubb lå, investerte i en fin tennishall med fem baner, og nå er de blitt et tennissentrum i Bærum øst, selve flaggskipet i regionen. Ja, de rekrutterer altså kunder og spillere langt inn i selve indrefileten i norsk tennis, Oslo vest. De forsyner seg grovt.

Stabekk Tennisklubb ligger der, litt trist plassert nede i en dump, med toglinjen som nærmeste nabo – og knuser den gamle storheten Oslo Tennisklubb. I hvert fall når jeg som mosjonist skal velge. Og jeg representerer det store flertallet av tennisspillere her til lands.

Styret i Oslo Tennisklubb har sett nettopp dette. Når svenske tenniseksperter, som den legendariske treneren og tennisentusiasten Calle Hageskog, uttaler at Oslo tennisklubb gjør omtrent alt feil med å ha 11 utendørs- og tre innendørsbaner, er det verdt å høre på. Han mener sågar at klubben burde ha 8 innendørsbaner og færre utendørs, av den enkle grunn at innendørsbanene kan brukes 12 måneder i året.

Når jeg ser tegningene på OTKs nettsider, med seks innendørs- og opptil 10 utendørsbaner, skvetter jeg jo litt når jeg ser et anlegg uten den velkjente centercourten. Men når jeg ser fem-seks baner på taket av en innendørshall som ligger rimelig godt nede i terrenget, og som knapt nok vil se ut som en hall når man ser den fra Jonsrudveien, forstår jeg hvorfor styret tenker at å selge unna området med centercourten og gamle bane 12, er en genistrek. Da vil man sikkert også skape en økonomi i prosjektet som gjør at dette sikrer en sunn klubbdrift i fremtiden.

Som sagt, jeg er kun opptatt av hva som skal skje med klubben fremover fordi jeg har så utrolig mange gode minner fra 20 som aktivt medlem for lenge, lenge siden. Og om medlemmene velger å stemme ned forslaget torsdag kveld, vil jeg fortsette ha frem de gode minnene, men også tenke på OTK som klubben som ble så til de grader akterutseilt at de kan takke seg selv for at andre klubber i regionen overtok all oppmerksomhet.

De moderne hallene kommer nemlig flere steder enn på Stabekk. Heming har hatt sin hall i flere år allerede, Holmenkollen tennisklubb er i ferd med å modernisere seg kraftig blant annet med hall, og Grefsen tennisklubb har nylig fått ja til å gjøre det samme. Eksemplene er sikkert flere.

Sikkert er det i hvert fall – for meg – at hvis den gamle storheten, selveste Oslo Tennisklubb, kommer til å visne hvis klubben ikke nå benytter sjansen og tar steget inn i fremtiden. Eller, fremtiden? Det er vel egentlig nåtiden vi snakker om, i hvert fall i stadig flere andre klubber. Med forbehold om at det økonomiske er under kontroll, velger jeg å være positiv!

Selv håper jeg intenst på å kunne kalle meg medlem av Oslo Tennisklubb igjen. Men etter å ha spilt tre vintre på rad hos Stabekk, tar jeg aldri steget tilbake til en boblehall. Det ville være som å med ryggen først inn i fremtiden.

Lykke til på årsmøtet, medlemmer i Oslo TK. Jeg håper dere velger fremtiden.

Fredrik Eckhoff
tidligere OTK-medlem og mosjonerende tennisspiller – og redaktør i Akersposten.no

PS! Her kan du se alt om planene for tennishall på Oslo TK.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...