ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Fotballen er rund, alt kan skje, vi sier aldri «aldri»!

Det er ikke ofte de beste lagene spiller på Hemingbanen, men 1. mai kommer Stabæk til cupkamp. Her fra en treningskamp mot Vålerenga for et par sesonger siden. Foto: Heming Fotball

– En veldig fin mulighet til å lage fest på Hemingbanen! sier sportssjef i Heming Fotball, André Nørbech Haug. 1. mai blir det cupfest!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2019 kl 13:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HEMINGBANEN: Fjerdedivisjonslaget Heming har allerede gjort det sterkt i årets cup gjennom å kvalifisere seg til første runde. To tredjedivisjonslag, Grei og Rommen, er slått ut på veien.

– Jeg kan ikke huske sist gang Heming var i første runde i cupen, og jeg har vært her i klubben i noen år, sier sportssjefen.

I fjor fikk tredjedivisjonslaget Ullern fikk gleden av å få besøk av selveste Stabæk i første runde. Det ble en nervepirrende kamp, som Ullern ledet 2-0 lenge og til slutt tapte etter ekstraomganger.

Det er nettopp Stabæk Heming har trukket i første runde i årets cup, og kampen skal spilles på Hemingbanen 1. mai.

– Det er veldig gøy og spennende. Det blir en veldig fin mulighet til å lage fest på Hemingbanen, sier han.

– Hva tror du, har dere noen mulighet?

– Vel, vi har jo Einar Sigmundstad som trener, og han en ordentlig ringrev. Han sier at fotballen er rund og alt kan skje. Vi sier aldri aldri! sier Nørbech Haug.

Viktig A-lag

Hemings herrelag har de siste årene spilt i fjerdedivisjon, og kjempet i toppen.

– Vi har de siste årene tatt noen steg og lagt mer til rette for at vi har et A-lag som en del av klubben. Vi har et lagt som vi kan være stolte av. I det ligger det et håp om at vi kan ta et nytt steg opp, sier Nørbech Haug. – Vi ser helt klart verdien i å ha dette laget for de yngre spillerne som vil ta hele steget opp. Det er viktig for våre juniorer at de kan ta turen innom eget A-lag.

Heming har en enorm bredde i yngre avdeling, og klubben har i mange år fått frem unge talenter som har gått til klubber på høyere nivå. Morten Thorsby, som spiller i Heerenveen i nederlandsk æresdivisjon er kanskje det mest kjente eksempelet, men Heming har også hatt brødrene Oskar og Sakarias Opsahl, som nå spiller i Vålerenga, i sine rekker.

Stabæk-spiller Kristoffer Askildsen (18) har også trått sine barne- og ungdomsben på Hemingbanen, og det samme har Tobias Bjørnebye, som nå er i Rosenborg, og Henning Andresen, som spiller i førstedivisjon for Skeid.

Flere lokale lag

Av andre lokale klubber som skal prøve seg i første runde i cupen, kan vi notere oss at Ready får besøk av Skeid, og Ullern spiller borte mot Oppsal.