ANNONSE
Annonse

Felix lever det perfekte skoleliv

OPPLEVELSESRIKT LIV PÅ COLLEGE: Felix Smith Halle (nr.12 og innfelt) har byttet ut Oslos vestkant med fotball og skole i USA. Foto: Skjermdump: Youtube og privar

Ullern-gutten Felix Smith Halle (19) realiserer alle fotballinteresserte studenters drøm i USA.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2017 kl 11:03

ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: Akersposten fortalte i høst om drømmescoringen til Felix Smith Halle på andre siden av dammen. I skrivende stund har langskuddet blitt sett over 1 000 ganger på Youtube.

Nå er collegestudenten, som til daglig representerer Florida Atlantic University, hjemme på Ullern på juleferie. I bagasjen har fotballentusiasten en haug med minnerike opplevelser.

– Det er en unik mulighet og opplevelse for livet der man lett kan bli møtt med et lite kultursjokk i begynnelsen, sier Felix.

Intensive måneder

Selve fotballsesongen varer fra slutten av august til slutten av november, men avhenger av hvor langt laget kommer i det nasjonale mesterskapet.

Programmet er i hvert fall beintøft, med opptil tre kamper i uken. Felix legger heller ikke skjul på at synet på restitusjon til tider kan oppleves som en kulturkrasj.

– Det at det er så mange kamper – kombinert med tøffe treninger - gjør at kroppen lett kan bli utmattet. Amerikanernes løsning på slitne kropper, mellom kampene, er da isbad, «restitusjonsstøvler» og masse tøying, sier 19-åringen.

Livet i USA er uansett noe jevnaldrende sannsynligvis misunner ham.

– Alt blir tilrettelagt slik at jeg kan kombinere fotballen med studiene: Å kunne spille fotball som en profesjonell, der fasiliteter og støtteapparat er slik at du som «student athlete» skal gjøre det best mulig både som fotballspiller og elev, sier Felix, som har et stipend som dekker deler av utgiftene til bolig og utdannelse.

19-åringen forteller entuasiasmen rundt kampene er vesentlig større enn det han er vant med fra Norge.

– Jeg har spilt kamper for alt fra 300 til 5 000 tilskuere, som selvfølgelig er veldig kult, sier Felix.

Til daglig holder Ullern-gutten til sør i Florida, i Boca Raton. Skolen har om lag 30 000 studenter.

Målet er å bli fotballproff

MEN: Alt slit og alternative behandlinger legger på ingen måte en demper på hverdagen som student og fotballspiller.

– Med laget har jeg reist rundt over hele USA og fått oppleve nye kulturer og nye folk. For meg er det også veldig deilig å kunne dra på stranden, mens det er minusgrader hjemme i Norge.

– Det verste med å bo over dammen er nok at man blir veldig adskilt fra Europa og Norge, mye på grunn av tidsforskjellen. Det er ikke så lett å henge med på hva som skjer hjemme, sier Felix.

For 19-åringens del er planen i første omgang å studere Business Marketing. Målet for fremtiden er likevel å kunne leve av fotballen.

– Det krever beinhard jobbing og fullt fokus. Siden man ikke har noe garanti på akkurat det, er det også et mål å fullføre utdanningen min her. Sannsynligheten for at jeg blir værende i USA etter endt utdanning, er nok relativ liten, men fremtiden er også veldig tilfeldig, sier Ullern-gutten.

– Hvordan er nivået, synes du?

– Sammenlignet med Ullern er det veldig vanskelig å si, fordi fotballen er ganske annerledes der borte: Spillet er mye mer fysisk enn det jeg er vant med fra Norge samtidig som tempoet er en god del høyere. Til tider kan det nesten virke som tempoet er for høyt for nivået.

– Nivået er også veldig varierende mellom lagene i USA. Noen spillere kunne sikkert ha holdt et godt nivå i de øverste divisjonene i Norge, mens andre ikke er i nærheten av det. De beste spillerne her blir jo «draftet» til Major League Soccer (MLS), sier Felix.

– Forbilde

Gamletreneren Ole Johan Aas, som leder Ullerns ambisiøse gutter i 3.divisjon, beskriver Felix som en snill og blid gutt som alltid gir absolutt alt han har.

I tillegg blir hans tidligere midtbanespiller sett på som en rollemodell blant gamle kjente.

– Med tanke på innsats på og utenfor treningsfeltet har han således alltid vært et forbilde for sine medspillere på Ullern. Som spiller er Felix alltid på jakt etter muligheter fremover, og han er en spiller som plukker ganske bra med målpoeng, sier Aas.

LES OGSÅ: – Det var jævlig tøft å se hva «gutten vår» ble utsatt for

LES OGSÅ: Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

ANNONSE
Annonse