Akersposten

Felix (17) klar for Vålerenga

Moa er blant Vålerenga-stjernene som setter pris på tilveksten i klubben. Nå er Felix Myhre klar! Foto: Fredrik Eckhoff

Ullerns midtbanejuvel, Felix Myhre (17) er klar for eliteserien og Vålerenga. Torsdag ettermiddag ble kontrakten signert.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 19:17

ULLERN/VALLE: Stortalentet fra Ullern har vært linket til en rekke klubber det siste året. Han har hospitert på treninger med Strømsgodset de siste par sesongene, samtidig som han har vært vurdert av flere store klubber i utlandet, som tyske Freiburg. I høst skrev Akersposten om at han var på en ukes treningsopphold i nederlandske Ajax.

Før jul har han trent en rekke ganger med Vålerenga, og torsdag ble det altså bekreftet: Felix Myhre er Vålerenga-spiller. Sportslig leder i Ullern IF, Magne Aarvik, forteller at Felix har trent regelmessig med Strømsgodset og mye med Vålerenga før jul, og til slutt var det Oslo-klubben som viste størst interesse.

Ronny Deila: – Ullern har gjort en kjempejobb

– Vi er veldig glade for at det ble Vålerenga, sier Aarvik til Akersposten.no, mens vi ser Felix i trening i Valhall sammen med sine nye lagkamerater, som Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Christian Grindheim og Moa Abdellaoue.

– Ganske tøft

Hovedpersonen selv er allerede i ferd med å venne seg til intensiteten på treningsfeltet i eliteserien.

– Det er ganske tøft på trening her, en del høyere nivå enn jeg er vant til fra Ullern, men jeg syns jeg klarer meg bra, sier Felix, som tror det kan bli veldig gøy å være Vålerenga-spiller, å spille på Ullevål, og senere den nye stadion på Valle Hovin, i Vålerenga-drakt.

Midtbanespilleren sier han trives best i en litt defensiv rolle på midtbanen, og han har tro på en god del spilletid.

– Det er vanskelig å si hvor mye spilletid jeg får, men jeg håper på så mye som mulig, sier Felix, som ikke er skremt av nivået.

– Hva kan du si om Ullern IF og jobben som er gjort der rundt deg?

– Jeg har masse å takke Ullern for. De har lagt alt til rette for meg, jeg har fått veldig mye god hjelp, sier spilleren, som spesielt trekker frem hjelpetrener Alexander Bendiksen, som har fulgt ham opp veldig tett, og naturligvis hovedtrener de siste årene, Ole Johan Aas.

Nå blir det hundre prosent jobb som Vålerenga-spiller, samtidig som 17-åringen skal gjøre unna videregående skole. Han går nå på idrettslinje på Persbråten, som ikke har noen andre Vålerenga-spillere. Felix vurderer å bytte til Wang, men er usikker. Skolen skal han uansett gjennomføre.

Starten på en æra for Ullern?

Magne Aarvik forteller at denne overgangen er en viktig milepæl for Ullern Idrettsforening og klubbens fotballakademi og ungdomssatsing, som startet for alvor i 2009. Felix Myhre er den første spilleren klubben har fått opp på det øverste nivået i norsk fotball, og Aarvik tror ikke han er den siste. Klubben viste sist sesong at de har en rekke unge talenter på vei opp og frem.

Sportslig leder i Ullern IF, Magne Aarvik, og Felix Myhre gratulerer hverandre med dagen.


– Vi håper å utvikle mange spillere som blir for gode for Ullern, og vi håper å utvikle flere spillere til klubber som Vålerenga, sier han til Akersposten.no. Han og kollegene i Ullern IF har ingen ambisjoner om at spillerne skal bli i klubben og gjøre Ullern til et topplag i norsk fotball.

– I overskuelig fremtid skal vi ikke gjøre laget vårt så sterkt, men vi har jo en drøm om å etablere oss i førstedivisjon. Men først tenker vi på 2. divisjon, sier han. Sist høst rykket laget ned i tredjedivisjon, i en sesong som var spesiell grunnet omlegginger i seriesystemet. Det førte til at halvparten av andredivisjonslagene rykket ned.

Hvor mye penger som følger med overgangen, vil han ikke ut med nå, men Aarvik er klar på at overgangen til Felix er med på å sikre god drift av klubben, for eksempel til nye anlegg, som nyåpnede Hullebergmyra. Dermed kommer pengene spillere i alle aldre til gode.

Aarvik forteller også at satsingen på a-laget er styrket.

– Disse pengene er en bonus og vil sikre bedre satsing fremover, sier han.

Fornøyd VIF-trener

Vålerenga-trener Ronny Deila regner med at Felix får spilletid allerede i årets første treningskamp, og han skryter av både spilleren og Ullern IF. Les mer her.

Mer om Felix Myhre:

Felix prøvespiller for europeisk storklubb

Tysk storlag finsiktet Felix

">– Jeg vil prestere bedre enn jeg gjorde før skaden

– Det handler om å få frem flest mulig lokale ungdommer

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...