Akersposten

– Det kommer ikke til å bli stående mye tomt her!

God dag for Ullern IF da 175.000 kroner kom inn fra Sparebankstiftelsen DnB: Fra v: Svein Storjord, Vigdis Holmeset, Jakob Cleve Broch, Eline Andra Sørensen og Steinar Sæthre. Foto: Fredrik Eckhoff

De gleder seg stort til å ta i bruk det flotte styrkerommet i sin nye flerbrukshall på Ullern. Nå har de fått en solid slump penger til utstyr fra Sparebankstiftelsen DnB, og så må det bare åpnes for trening igjen!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2020 kl 14:49

ULLERN: Fredag ettermiddag var Steinar Sæthre på besøk med beviset på at Ullern IF har fått tildelt 175.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB. Pengene skal brukes til utstyr i treningsrommet som skal brukes av både håndball-, fotball-, bandy- og basketspillere i Ullern IF.

De er vant til ganske kummerlige kår når det gjelder styrkerom i Ullern IF, i sin nedslitte og trange brakketilværelse. Det blir det en endring på når det snart åpnes opp for bruk av den splitter nye flerbrukshallen som sto ferdig i mars i år – akkurat tidsnok til å ikke bli tatt i bruk på grunn av korona-krisen.

Men med gradvis oppmykning av tiltakene mot korona-smitte, er det nå like før både hallen og styrkerommet kan brukes. Kontorene har administrasjonen delvis flyttet inn i allerede.

LES: Den nye Ullern-hallen: Ny, flott og stengt

Veldig enige om rommet

– Utfordringen er at styrkerommet skal være mest mulig brukervennlig for alle, sier sportssjef i Ullern Håndball og trener i Aker Topphåndball, Vigdis Holmeset. Derfor samlet hun inn ønsker fra både unge og eldre utøvere i alle de fire store avdelingene i Ullern IF, håndball, fotball, bandy og basket. Hun ble positivt overrasket.

– Det viste seg at alle var veldig enige. De ønsket de samme tingene. Vi tror dette skal bli helt topp, sier hun.

(Saken fortsetter under bildeserien.)

Det blir stadig mer fokus på fysisk trening i idretten, ikke minst på grunn av forebygging av skader. Holmeset, som håndballtrener, ser viktigheten av et godt utstyrt styrkerom, som utøverne trives med å bruke.

– Det er mye skader, og det må vi gjøre en god jobb for å forhindre. Det er også en del opptrening igjen etter skader, sier hun og legger til at rundt 40 prosent av treningen er fysisk.

Rommet er allerede delvis utstyrt, blant annet med apparater Ullern IF har fra før. Men behovet for nytt og bedre utstyr er stort – og det er kostbart. Derfor kommer de 175.000 kronene veldig godt med.

– Vi skal lage hen kastvegg, vi må ha mer vekter, kettlebells, nye sykler og tredemøller, sier Holmeset.

Avhengig av hjelp utenfra

Styreleder i Ullern IF, Svein Storjord, er strålende fornøyd med den nye flerbrukshallen og ikke minst styrkerommet som nå tar form.

– Vi er heldige med det anlegget vi nå har fått her. Nå kan vi samle idrettene våre. Dette blir en bærebjelke for oss, sier han og nevner at bidrag utenfra, både gjennom tildelinger og fra lokaler firmaer og privatpersoner, er svært viktig for at Ullern IF skal kunne gi et godt tilbud til nærmiljøet.

– Vi kan ikke få alt gratis, men bruker foreldrenettverket vårt, og vi har gode samarbeidspartnere som hjelper til, sier Storjord og nevner CC Vest og Mustad som eksempel.

Fornøyde brukere

Styrkerommet er altså ikke i bruk ennå, men håndballspiller Eline Andrea Sørensen (18) og fotballspiller Jakob Cleve Broch (16) får lov til å se nærmere på rommet som skal bli så viktig for dem og hundrevis av andre barn, ungdom og voksne idrettsutøvere i tiden fremover.

– Jeg kommer til å være mye på dette rommet, ja, sier Jakob, som mener dette er en solid oppgradering fra fasilitetene de hittil har brukt.

– Dette er større og bedre, og det blir flere apparater her, sier han.

Eline forteller at styrketreningen er veldig viktig når hun nå lukter på spill for Aker TH, som både har et sterkt elitelag i toppen av norsk håndball og et juniorlag som er ferske norgesmestere.

– Jeg har mye å hente på styrke, og jeg gleder meg til å ta i bruk rommet, sier Eline, som går på NTG – og som ser frem til å trene sammen med lagvenninnene når det igjen lar seg gjøre.

– Det har blitt mye intervaller og løp og trening alene i de siste, sier hun.

Med minst et par tusen medlemmer som sikler på å ta i bruk den nye flerbrukshallens fasiliteter, slår sportssjef Vigdis Holmeset fast: – Det kommer ikke til å blå stående mye tomt her!

Fakta

Her er Sparebankstiftelsen DNBs tildelinger i bydelene Ullern og Vestre Aker i denne runden:

READY IDRETTSFORENINGEN:
Utstyr og kurs for paraidrett kr 100 000

PERSBRÅTEN VIDEREGÅENDE SKOLE, Elevrådet:
Utendørs bordtennisbord kr 60 000

VOKSEN SKOLES KOR:
Kortrapper kr 50 000

LYSEJORDET SKOLE:
Musikk- og sceneutstyr kr 101 000

ULLERN IDRETTSFORENING:
Treningsapparater kr 175 000

PEIK SKOLEKORPS (skolene Skøyen og Majorstuen):
Messinginstrumenter kr 100 000

SOLLERUDSTRANDA SKOLE:
Friluftsutstyr kr 50 000

ULLERN TENNISKLUBB:
Møteplass med flerbruksbane, padel og street basket på Blokkajordet kr 750 000

MONOLITTEN BARNEHAGE:
Generasjonsmøter Madserud kr 80 000

OSLO KOMMUNE, Madserudhjemmet:
Utstyr til generasjonsmøter kr 66 690

GRAAKAMMEN CONSULTING AS;
Toalettanlegg Skjennungstua kr 500 000

Se hele listen over tildelinger i Oslo her

LES: Den nye Ullern-hallen: Ny, flott og stengt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...