ANNONSE
Annonse

Derfor måtte hopptårnet rives

Her er noen foreldre i gang med å sette i stand bakken midt på 80-tallet. Frank Aubert til høyre.

De siste rester av hoppbakken i Hovseterdalen er snart borte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2017 kl 15:03

ANNONSE
Annonse

HOVSETERDALEN: På midten av 1980-tallet sto hoppbakkene klare til bruk i Hovseterdalen. Etter ihverdig innsats fra ildsjeler i Vestre Akers Skiklub kunne skiglade barn og ungdommer, kanskje noen voksne også, hoppe i både K9- og K15-bakken.

Litt vemodig syns nok noen at nå fjernes stillaset, og det blir aldri mer noen hopping i hoppbakkene. En Akersposten-leser lurer på hvorfor stillaset tas ned, og vi tar en prat med Frank Aubert, anleggsansvarlig i Vestre Akers Skiklubb, som var med den den gangen hoppbakkene ble anlagt.

Hærverk

Han forteller at det er han som har satt i gang rivingen.

– Enten måtte vi investere mye penger, eller så måtte vi rive det, sier Aubert, som sier at rivingen gjøres i samråd med Bymiiljøetaten. – Dette gjør at vi er ferdige med problemene med bakken.

Ifølge Aubert har det vært en del hærverk, og de tar ikke lenger sjansen på at stillaset skal bli stående.

– Det har vært bygd hytter, og noen har griset til med søppel og gamle møbler, sier Aubert. – Noen har skåret i materialer, bærebjelker og sånt også.

Midtstuen tar over

Det var Vestre Akers Skiklub-ildsjeler som satte i stand og bygget hoppbakken på første halvdel av 80-tallet, og det er altså folk fra samme klubb som – igjen på dugnad – river det ned.

– Hvorfor er ikke bakken lenger i bruk?

– Det stoppet opp allerede midt på 90-tallet, med noen snøfattige vintre. Dessuten har vi jo i dag anlegget i Midtstuen som er veldig bra, med bakker i alle størrelser, sier han.

ANNONSE
Annonse