ANNONSE
Annonse
Akersposten

Ny, flott og stengt

Mandag denne uken fikk Ullern IF overrakt nøklene fra til sitt nye klubbhus og flerbrukshall på Ullernbanen. Men nøklene ligger ubrukt. Samtidig som det flotte nye bygget med en prislapp på 175 millioner sto klart til bruk, slo koronaviruset til – og stengte Norge, all aktiv idrett inkludert. Det gjøres nå i stedet klart for permitteringer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2020 kl 12:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: Leder i Ullern IF, Svein Storjord, sier til Akersposten at man så smått var i gang med å forberede innflytting.

– Vi hadde hele dugnadsplanen klar, noen bord og stoler til kontorene var allerede på plass eller gjort klare for å bæres inn. Så kom beskjeden om full stopp av idrettslige aktiviteter, og nå er hele anlegget – banene inkludert, lukket og låst. Det er ikke lov på benytte anlegget til noen form for trening, sier Storjord.

– Vi synes jo dette er vanskelig. Vi har massevis av unge som akkurat nå skulle fylle anlegget med aktiviteter og trening, og vi hadde gledet oss til å komme i gang i det nye bygget. Her har vi fått på plass kontorer, garderober og en flerbrukshall. Vi har jo sett frem til dette helt siden vedtaket om å bygge en ny hall ble fattet – og arbeidet kom i gang for halvannet år siden, sier Storjord.

Ille for fotballen nå

Ullern IF er et fleridrettslag, og rammes litt ulikt i forhold til korona-bestemmelsene. Det er fotballen som rammes hardest ettersom de jo står rett foran sesongstart. Bandy har avsluttet sin sesong, det samme gjelder til dels håndball og basket. Fotballen er også den største avdelingen i klubben, med en omsetning på rundt 12 millioner kroner og 12,5 årsverk.

Fotballen har syv trenere på heltid – mens man har folk i forskjellige posisjoner på mindre stillinger. Leder i Ullern Fotball, Nils-Einar Eliassen, sier til Akersposten: – Dette er en kjedelig situasjon for oss, som for mange andre. Vi er nettopp nå inne i en prosess hvor vi vurderer hva vi skal gjøre med våre ansatte – men vi kommer neppe utenom permitteringer.

– Samtidig jobber vi hardt med å ta vare på fellesskapet og engasjementet hos alle våre 1100 aktive i en periode hvor de altså ikke kan komme sammen på banene for å trene. Fotball handler om fellesskap og samhandling, og det er jo nettopp dette man akkurat nå ikke kan få gjennomført, sier Eliassen.

– Krevende oppgave

– Hvordan kan dere bøte på dette?

– Vi klarer jo ikke å gjøre det på en fullgod måte. Det sier seg selv. Men ved hjelp av video, chat og så videre satser vi på å holde kontakt med de aktive og gi dem treningstips og generelt bidra i størst mulig grad til at vi kan beholde lagfølelsen og samholdet, sier Eliassen. – Det blir en krevende oppgave. Vi har både ansatte og alle våre unge vi skal ta vare på, men vi skal komme gjennom denne perioden og være godt rustet når vi igjen er tilbake i full, normal aktivitet, sier Eliassen.

Følg Akersposten på Facebook