Akersposten

Avholdsmannen Eirik (18): - Kompiser forstår ikke alltid hvorfor jeg prioriterer fotball

SATSER HARDT: Eirik Heggdal Evensen (18) bærer kapteinsbindet for ett av Ullerns juniorlag. Nå hylles han av seniorlagets hovedtrener for den profesjonelle mentaliteten. Foto: Ullern Fotball

Ullerns hovedtrener forteller han er en stor fan av juniorenes hærfører, Eirik Heggdal Evensen, og sier stoppertalentet er blitt en trendsetter i klubben.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2017 kl 21:07

ULLERN: Akersposten fortalte nylig om hvordan Ullern fotball er blitt hovedstadens største klubb på juniorsiden.

- Vi jobber veldig hardt for at fotball skal være noe du kan holde på med så lenge du ønsker. Hos oss skal det være et tilbud som tillater å gjøre det, uavhengig av ambisjon og ferdighetsnivå. Det vil si at det skal være rom for å spille ball med gutta etter at du har funnet noe viktigere i livet, sa Runar Mathiassen, ansvarlig for Ullern junior og jr.1-trener.

Sikter mot Vålerenga

For Eirik Heggdal Evensen er lærkula langt på vei det gjeveste i livet. Satsingen i Ullern beskriver midtstopperen som profesjonell og seriøs, til tross for at vi snakker om en breddeklubb.

- Den gir meg muligheten til å satse på fotball i mitt nærmiljø, selv om jeg ikke er på toppnivå med tanke på min alder, sier 18-åringen – og legger ikke skjul på at han har satt store mål for fotballfremtiden.

- Mine ambisjoner er å spille på Vålerenga, og om du googler navnet mitt om 10 år så håper jeg at du finner det i A-stallen til Vålerenga og gjerne i forrige landslagstropp, sier Eirik.

Dette skoleåret er fotballtalentet russ, som i tradisjon tro ofte er synonymt med utenomsportslige aktiviteter, for tenåringer på vei til voksenlivet.

Ullern-junioren har på sin side bestemt seg for å gi avkall på deler av ungdomslivet, for å realisere den store guttedrømmen.

- Jeg er nå kommet i den alderen hvor alkohol, festing og russebuss har blitt temaer. Dette er jo en veldig dårlig kombinasjon dersom en ønsker å bli god, så jeg drikker verken alkohol eller er på russebuss, sier Eirik.

Mye ikke-organisert trening

Kosthold og tilstrekkelig søvn er heller andre faktorer 18-åringen er opptatt av, selv om det tidvis gjør at han må forklare «annerledes-faktoren».

- Det kan av og til være litt vanskelig å kombinere med kompiser som ikke alltid skjønner at jeg prioriterer fotballen, forklarer Eirik.

Flere av dagens fotballstjerner har tidligere uttalt at det var all egeninnsatsen som fikk dem gjennom det trange nåløyet til å skulle gjøre hobbyen til jobb.

Eirik er derfor bevisst på å yte mye, også utenom den organiserte treningen på Ullernbanen.

- Mengden varierer ut i fra tid og overskudd, men jeg klarer i hvert fall å trene styrke to ganger i uken, i tillegg til balanse en gang i uken. Det handler om å finne rom for å være igjen etter øktene for å terpe litt ekstra på langpasninger, headinger og lignende, når de andre går i garderoben, sier den ambisiøse kapteinen.

Hylles av sjefen

Seniorlagets hovedtrener, Ole Johan Aas, sier det er vanskelig å skulle snakke om juniorenes lederfigur, uten å beskrive ham som menneske:

- Men skal jeg velge ett ord til å beskrive ham, vil jeg bruke ordet «profesjonell», og det er ikke det dummeste å bli kjennetegnet ved om man ønsker å bli god i fotball, sier Aas – og utdyper hva han legger i sitt syn på stoppertalentet.

- Eirik tør å gå egne veier, og bryr seg ingenting om han skiller seg ut i mengden. Om det innebærer søvn i stedet for FIFA, trening i stedet for fest, eller hva enn det er, så har Eirik en personlighet som tilsier at han kan nå veldig langt med fotballen, sier Aas.

Saken fortsetter under bildet.

BEGEISTRET: Ullern seniorlags hovedtrener, Ole Johan Aas, sier det bare er tidsspørsmål før Eirik Heggdal Evensen (18) er A-lagsspiller. Foto: Ullern Fotball

Seniortreneren er derfor blitt spesielt imponert over juniorspillerens mentalitet. En lederskikkelse som gjør sitt ytterste for at laget skal prestere på best mulig vis.

- Han viser alltid en meget god tilstedeværelse, og er med tanke på alderen veldig god til å kommunisere ute på banen. Det er aldri synd på Eirik, selv om han har litt vondt eller er litt småforkjølet. Han velger i stedet alltid å se muligheter for å bli bedre i enhver situasjon, sier Aas.

Treneren er supporter

Én av Ullerns ambisjoner er å få spillerne til å bidra maksimalt for at lagkameratene og de selv skal bli bedre i fotball. Og her scorer kapteinen høyt. Veldig høyt.

-Eirik er en trendsetter her, og en spiller vi setter utrolig stor pris på spiller med Ullern-logoen på brystet, sier Aas – og innrømmer 18-åringen banker hardt og snart veldig velkomment på A-lagsdøra.

- Den utviklingen Eirik har hatt på grunn av sin profesjonalitet i hverdagen er formidabel. Utvikling i fotball er samtidig veldig vanskelig å spå, men om han fortsetter på dette viset, er det bare et tidsspørsmål før han er A-lagsspiller i Ullern. Hvor raskt avhenger først og fremst av han selv. Han har hvert fall en A-lagstrener som er en stor fan, avslutter Aas.

LES OGSÅ: Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...