Akersposten

– Vi har egentlig seieren inne

Først reddet Julie Aspelund Berg 28-28 og ett poeng hjemme mot Follo for Aker Topphåndball, så stakk unge Ane Cecilie Høgseth av med bestemannsprisen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2019 kl 10:38

BÆRUM/ULLERN: – Det var helt fantastisk, sier Ane Cecilie Høgseth.

18-åringen var et friskt pust på linja, og puttet seks mål på åtte skudd.

– Jeg skulle jo gjerne satt de to der i første omgang, men jeg er veldig glad for at det løsnet i andre omgang, og at det gikk såpass bra, sier Høgseth.

De siste månedene har alt i alt vært bra for Aker-spilleren med EM-bronse, all star team, og nå eliteseriespill med Aker Topphåndball.

– Det har vært utrolig gøy dette året i Aker. Jeg har hatt veldig gode trenere som har fulgt opp målene mine sammen med meg. Jeg fikk med meg mange fine erfaringer i mesterskapet. Jeg lærer at det går opp og ned, men at det er viktig å fortsette å jobbe videre, sier Høgseth.

Slet i første omgang

Og ungjenta fikk en bra start med to scoringer på tre skudd da hun utlignet til 3-3 mot Follo, men så stokket det seg for Aker.

Med åtte skuddbom og tre tekniske feil så blir man hardt straffet også mot Follo, og gjestene ledet 7-4 etter tretten minutter.

– Vi ser det fra sist kamp mot Oppsal også. Vi må opp på skytingen vår, sier Julie Aspelund Berg.

Og litt etter litt fikk Aker litt mer orden i det offensive spillet, og ledet 15-13 til pause.

– Vi gjør litt dumme valg og spiller inn litt for tidlig noen ganger, mens i andre omgangen så tar Ane alt når vi gjør det vi skal. Ane er «outstanding» når vi klarer spille inn på de riktige sjansene, sier Aspelund Berg.

Og med fire scoringer på ni minutter var hun en viktig bidragsyter til at Aker ledet 21-18 ti minutter ut i andre omgang.

– Jeg føler jo at de andre gjør en veldig god jobb, så jeg får muligheten til å få de lukene i angrepet, forklarer Høgseth.

Selv om Aker ledet på det meste 24-20, så var det Follo som så ut til å stikke av med alle poengene med 28-26 to minutter før slutt.

– Vi har egentlig seieren inne, og så klarer vi å rote det til på slutten, sier Aspelund Berg.

Så reduserte Karoline Lund til 27-28, før Aspelund Berg kontret inn 28-28 i siste sekund.

– Det var litt klabb og babb der, men det var befriende å se den i mål i hvert fall, smiler Aspelund Berg.

– Hva tenkte du da du fikk den der?

– Det var bare å sette den i mål. Koste hva det koste vil, forteller Aspelund Berg.

Håndballfest

I et forsøk på å skape engasjement ble Haslum og Aker enige om å spille dobbeltkamp i Nadderud Arena.

– Det er fantastisk opplegg her i dag. Det er veldig gøy å samle Oslo vest og Bærum og skape håndballfest. Jeg vet ikke hvor mange som var på tribunen, men vi skulle selvfølgelig ønske enda flere. Men det er alltid gøy med litt liv på tribunen, sier Aspelund Berg.

Etter de syv første serierundene innehar Aker sjetteplassen med syv poeng.

– Vi skulle gjerne hatt med oss fire poeng på de to siste kampene, sier Julie Aspelund Berg.

Kampfakta

Rema 1000-ligaen håndball, damer:

Aker Topphåndball 28 (15)
Follo HK 28 (13)

Nadderud Arena

Aker: Olivia Lykke Nygaard, Vilde Johansen – Marielle Martinsen 2, Zoë Van Der Weel, Marthine Svendsberget, Ane Røneid Rustad, Karoline Lund 7 (3), Julie Aspelund Berg 2, Karoline Borg 4, Maja Høium Grøgaard 2 (1), Tuva Ulsaker Høve 4, Marielle Daae Nordvang, Amalie Mogstad, Ane Cecilie Høgseth 6, Freja Emilie Vinther Christensen 1, Marie Loka Øydna.

Scoringer Follo HK: Sara Møller 3, Tiril Spæren 7, Kristiane Knutsen 4, Tina Magnus 2 (2), Malin Ekeberg 1, Tilde Alræk 4, Mirela Gjikokaj 2, Maren Tefrum 1, Andrea Sandkvist Fossli 4 (1).

Utvisninger: Aker 0x2 min. Follo 3x2 min.
Tilskuere: 278
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...