Akersposten

– Neste sesong ser veldig bra ut

Med signeringer som Karoline'ne Lund og Borg, Ane Høgseth og Tuva Ulsaker Høve i boks, ser Aker Topphåndball lyst på en ny sesong i Rema 1000-ligaen. Onsdag kveld banket laget fra Ullern bunnlaget Gjerpen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2020 kl 10:38

OPPSAL/ULLERN: – Neste sesong ser veldig bra ut. De aller fleste er klare, sier Henrik Wilhelmsen.

Så langt er det klart at Zoë van der Weel gir seg i Aker, mens Marielle Martinsen ikke har bestemt seg ennå.

– Jeg håper og tror at vi skal bli vel så gode neste år, mener Wilhelmsen.

– Er dere aktive på spillermarkedet?

– I utgangspunktet blir stammen i laget her videre, og så er Mia Syverud fra Fjellhammer klar. Vi får en venstrehendt inn der, og så skal vi ha en til to til, forteller Wilhelmsen.

Viktige Karoline

Karoline Lund er en spiller som er viktig å få med videre for Aker.

Med 99 scoringer og en rekke assist har hun alt i alt vært viktig i debuten i Rema 1000-ligaen.

– Jeg trives veldig bra i Aker. Det er en skikkelig bra gjeng med god treningskultur i gruppa, så jeg har en veldig god treningshverdag, og så er jeg veldig heldig som får lov til å trene på Olympiatoppen med Tom Morten Svendsen og i Nydalen med Michael O'Sullivan, og det har vært viktig for min utvikling i år. Og så synes jeg det er et spennende prosjekt her, og vi har mye bra på gang, sier Lund.

Nylig ble hun også tatt ut på en ny samling med rekruttlandslaget, som skal spille kamper i Frankrike.

– Det var utrolig gøy. Jeg gleder meg veldig til samlingen, sier Lund.

Karoline Borg er en annen spiller som har bestemt seg for å ta en ny sesong i Aker-drakta.

– Jeg ser bare fremover mot neste sesong, egentlig, og jeg synes dette er drit-gøy. Og det er derfor jeg tar en sesong til, forklarer Borg.

Hun har tatt mye ansvar på høyrebacken og har tro på fortsettelsen.

– Vi har i hvert fall et godt utgangspunkt til å etablere oss i eliteserien med at vi beholder store deler av troppen, forteller Borg.

Knuste Gjerpen

Onsdag gjorde de unna sesongens siste hjemmekamp i Rema 1000-ligaen med å sende Gjerpen hjem med 28-14 i bagasjen.

– Jeg synes vi spiller meget solid i forsvar i 60 minutter. Det er ordentlig gøy å se på, så det var et revansjesugent lag. Vi ledet 9-1 etter ti minutter, så da var det så å si kjørt, sier Wilhelmsen.

Med 16-7 til pause fikk ungjentene prøve seg den siste halvtimen.

– Mange ungjenter kommer inn og griper muligheten, så jeg synes vi gjør en god prestasjon, sier Wilhelmsen.

Uansett hvordan det går i den siste serierunden der Aker møter Vipers, har de sikret seg sluttspillplass blant de åtte beste. Før siste serierunde er Aker på sjetteplass.

– Det er ordentlig gøy, så jeg er stolt av jentene. Jeg synes vi som lag gjør en kjempeprestasjon, både spillere og trenere, avslutter Henrik Wilhelmsen.

Kampfakta

Rema 1000-ligaen håndball, kvinner

Aker 28 (16)
Gjerpen 14 (7)

Oppsal Arena

Aker: Vilde Johansen, Olivia Lykke Nygaard – Marielle Martinsen 6, Zoë van der Weel 1, Marthine Svendsberget 3, Karoline Lund 2 (2), Julie Aspelund Berg 1, Karoline Borg 2, Tuva Ulsaker Høve 4, Marielle Daae Nordvang 2, Amalie Mogstad, Ane Høgseth 2, Freja Emilie Winther Christensen 2, Julie Sofie Granum 2 (1), Ine Erlandsen Grimsrud, Marie Loka Øydna 1.

Scoringer Gjerpen: Oda Olsen 1, Cecilie Løvdal 1, Katinka Lillevik 3, Maria Solheim 3, Maren Tollefsen 2, Sara Ashuri 2, Tjasa Rudman 1.

Utvisninger: Aker ingen. Gjerpen 2x2 min.

Dommere: Carina Pettersen og Charlotte Husomanovic

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...