Akersposten

Herjet i sesongåpningen

Tuva Ulsaker Høve (20) var knallgod med sine elleve scoringer på tolv skudd da håndballdamene til Aker TH knuste Fana 31-22 i seriepremieren i Rema 1000-ligaen torsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2020 kl 15:58

ULLERN: – Jeg er veldig fornøyd med det. Det var en god dag av alle sammen, vil jeg si. Det var en lagseier, sier Høve.

20-åringen kom til Aker fra Byåsen foran forrige sesong og puttet 69 spillemål fra høyrekanten før serien ble avbrutt på grunn av Korona-pandemien.

Siden har det blitt mange intervalløkter, styrkeøkter og ikke minst - mye egentrening.

– Det ble en periode med mye egentrening der ja. Jeg merker jo at jeg er en lagperson og trives jo best med å komme på trening med laget, så jeg er veldig glad for at serien har startet opp igjen og at vi får lov til å trene som normalt. Men det er klart at mange har klart å bygge opp styrke og fått en pause i hodet, men det var moro å komme i gang med serien, sier trønderen.

Målet på sikt er selvsagt proffspill i utlandet.

– Det er selvfølgelig noe jeg har tenkt på og jeg ser for meg det om noen år, sier Høve.

Herjet den første halvtimen

Inntil videre har hun kontrakt med Aker i to sesonger, og sjelden har det vel gått veien i så stor grad som det gjorde den første halvtimen mot Fana. Både for henne og Aker.

Riktignok hentet Fana opp Akers 5-0-ledelse til 7-6, men resten handlet så å si bare om hjemmelaget.

– De er oppe på 7-6, og så får vi tre kjappe i overtall til 10-6. Det er en bra håndballkamp, sier trener Henrik Wilhelmsen.

Fana slet med angrepsspillet, men samtidig var Aker gode bakover.

– Gjennom hele kampen føler jeg at vi står så bra i forsvar at vi får satt inn en del kontringsmål. Det var veldig artig og vi har en fin balanse og rytme, og alle bidrar med sitt, sier Høve.

Selv var 20-åringen «sikker som banken» fra høyrekanten.

– Nei, i dag ble det bra. Det ble vel elleve av tolv, så jeg skal si meg fornøyd med det. Det er kjedelig at den ene der ikke går inn da sånn at man har 100 prosent, ler Høve.

Til pause stod det 20-11, og etter hvilen hang Fana atskillig mer med det Aker kom med.

– De slipper til på mer langskudd, og de får kanskje mer enkle mål enn de slapp til på i førsteomgangen. Alt i alt synes jeg vi står en god kamp, forteller Høve.

På 27-16 lot trener Wilhelmsen de yngre få sjansen.

– Det er gøy at vi fikk brukt alle våre seksten spillere og alle får kjent på eliteserienivået. De får være med å bidra. Og det er kjempeviktig, sier Wilhelmsen.

– Hvordan synes du de yngre responderte da de kom inn?

– Jeg synes det er mange som er flinke. Julie Granum, som har vært flink i oppkjøringen, kommer inn og gjør det bra. Ine Grimsrud kommer inn og gjør en god forsvarsjobb, så synes jeg det er kjempegøy å se Marielle Nordvang fra start som har gått inn i rollen til Marielle Martinsen og løser den på en meget solid måte. Det er mange som fortjener skryt, sier Wilhelmsen.

Advarer mot å ta av

Aker vant til slutt 31-22, og har med det fått en pangstart på Rema 1000-ligaen.

– Dette var ordentlig solid. Det forsvarsspillet vi leverer i dag er det høy klasse på. Vi har 36 brudd, og det er et solid tall. Vi tvinger de litt til å starte på nytt igjen jevnt og trutt, påpeker Wilhelmsen.

Men Aker-treneren er klar på at de ikke må ta av.

– Det er ekstremt viktig at vi ikke tar av for mye på grunn av en god kamp. Vi så jo i fjor at vi svingte for mye i prestasjonene. Nå er det en ting som gjelder og det er å gjenskape dette mot Rælingen neste søndag. Ting går ikke av seg selv. Vi har jo sett det i oppkjøringen med seier mot Storhamar på vårt beste og så har vi blitt feid av banen mot Molde. Og vi er et lag som er ordentlig gode når vi kriger motstanderne ut av spill, og det gjør vi virkelig i dag, forteller Wilhelmsen.

– Hva er målet for sesongen?

– Målsettingen er sluttspill og derfor var det viktig å slå Fana, som har blitt tippet rundt oss på tabellen, sier Wilhelmsen.

Fakta

Aker 31 (20)

Fana 22 (11)

Rema 1000-ligaen håndball, kvinner

Ullern Flerbrukshall

Aker: Olivia Lykke Nygaard, Vilde Johansen – Tuva Ulsaker Høve 11 (1), Marthine Svendsberget 2, Julie Sofie Granum 2, Karoline Lund 7 (2), Julie Aspelund Berg, Karoline Borg 3, Mia Kristin Syverud 1, Marie Louise Moen Berg, Ine Erlandsen Grimsrud 1, Marielle Daae Nordvang 2, Rikke Midtfjeld, Ane Cecilie Høgseth, Freja Emilie Vinther Christensen 1, Mari Myrland.

Målscorere Fana: Sara Berg, Aurora Kjellvold Hatle 1, Maren Gabrielsen 3, Andrea Martine Solstad 6, Marit Ova Bøyum 4, Christine Karlsen Alver 1 (1), Silje Marie Heleen Selstad 1, Sofie Vinde Norum 2, Oda Cathrine Lunne Mastad 3.

Utvisninger: Aker 1x2 min. Fana 3x2 min.

Dommere: Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...