Akersposten

– Spør om det du lurer på!

"Åpen infodesk" om Ny vannforsyning Oslo på Samfunnshuset Vest på Røa onsdag 19. august fra kl. 16 til 19.

Planen var å arrangere åpen infodesk én gang i måneden gjennom hele 2020, men så kom korona, og planene ble lagt på is. Nå som byggestart nærmer seg for prosjekt Ny vannforsyning Oslo, gjør Vann- og avløpsetaten et nytt forsøk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2020 kl 13:40

RØA: – Åpen infodesk går ut på at representanter fra prosjektet sitter på et lett tilgjengelig sted i bydelen i et gitt tidsrom, hvor alle som ønsker det kan komme innom og spørre om det de lurer på. Vi er opptatt av å være tilgjengelige for folk som er berørt av prosjektet, og håper mange benytter seg av muligheten, sier kommunikasjonsleder Gro Elden.

– Vi kalte det først «åpen kontordag», men etter at vi fikk tilbakemeldinger om at flere ble forvirret av at vi ikke satt på et kontor, har vi endret litt på navnet. Nå heter det åpen infodesk.

Annen hver gang i Ullern og Vestre Aker

Første mulighet er onsdag 19. august i Bydel Vestre Aker. Da vil prosjektets representanter være til stede i Samfunnshus Vest på Røa fra klokken 16.00 til 19.00.

I Bydel Ullern blir det åpen infodesk onsdag 2. september i samme bygg som Bydel Ullern har kontorer.

– Vi setter opp skilt, slik at det blir lett å finne veien. I tillegg har vi opprettet arrangementer på prosjektets Facebookside, hvor man kan se informasjon om tid og sted, forteller Elden.

Åpen infodesk vil være første uken i måneden i Bydel Ullern, og tredje uken i måneden i Bydel Vestre Aker ut året.

Koronatiltak

Vann- og avløpsetaten er opptatt av å følge de til enhver tid gjeldende råd for smittebegrensning.

– Slik rådene er per nå, kan vi gjøre tilstrekkelige tiltak for at det skal være trygt å komme innom infodesken. Vi vil være påpasselige med å holde avstand internt mellom våre representanter og besøkende. Husk at du ikke kan komme dersom du er syk. Da ber vi deg heller kontakte oss på telefon eller e-post, sier Elden.

Det vil også være begrensninger i antall personer som kan oppholde seg i lokalet samtidig, og det vil være håndsprit tilgjengelig.

Fakta

Prosjektet Ny vannforsyning Oslo skal sikre byens innbyggere en fullgod reservevannforsyning. Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har ansvar for prosjektet, som etter planen skal være ferdig i januar 2028.

I november 2019 vedtok Oslo bystyre planene for prosjektet, med en kostnadsramme på 12,5 milliarder kroner.

Mye av anleggsarbeidet skal skje i de to bydelene Ullern og Vestre Aker.

Prosjekt ny vannforsyning består av fire hoveddeler:
*Det skal bygges et vanninntak fra Holsfjorden ved Vefsrud i Lier kommune.

Fra Vefsrud skal det bygges en 19 kilometer lang råvannstunnel gjennom Lier, Hole og Bærum kommune, til Huseby på Oslo vest. Her skal råvann fra Holsfjorden ledes inn til et gigantisk og topp moderne vannbehandlingsanlegg, som skal bygges under Husebyskogen.
I tilknytning til det underjordiske anlegget bygges det en tunneladkomst for daglig transport i driftsfasen, samt et driftsbygg for blant annet overvåking og analyse.
Den siste hoveddelen er en rentvannstunnel som skal føre drikkevann inn på Oslos eksisterende vannledningsnett og ut til forbrukerne. Tunnelen bygges fra Huseby til Mølleparken, med tverrslag ved Ullevål og Mølleparken.
I tillegg til disse fire hoveddelene omfatter prosjektet en tunnel fra Huseby og ned til Sollerudstranda for å lede overskuddsvann fra Huseby-anlegget ut i fjorden.

Fremdriftsplan:
*Ferdig reguleringsplan: 4. kvartal 2019

Start byggefase: 2.-3. kvartal 2020
Forberedende arbeider: 2020-2021
Hovedarbeider: 2022-2026
Ferdig utbygging: 2027
Start testkjøring: 2027
VAV planlegger at den nye vannforsyningen skal kunne tas i bruk i 2028.

Kilde: Vann- og avløpsetaten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...