Akersposten

– Spleis med meg!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har allerede fått inn en bidragsyter i Daisy Hiis, butikkeieren på Vinderen Senter. Hun har gitt 10.000 kroner. Nå håper både Astrid og Daisy at folk gir så det monner til et godt formål, Skattkammeret. Foto: Fredrik Eckhoff

– Hvis mangel på utstyr hindrer barn å være med der det skjer, må vi kunne gjøre noe for å gjøre terskelsen lavere, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun arrangerer nå spleiselag for byens viktigste lånesentral for barn og ungdom i Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 14:56

VINDEREN: I forbindelse med markedsdager for Vinderen-butikkene 14. til 16. september vil gjerne langrennsstjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen slå et slag for dem som gjerne vil delta i vinteridrett, men som sliter med å ha råd til utstyr.

– Mange i vår del av byen, og i hele Oslo, har råd til å ha barna i organisert idrett, men det gjelder ikke alle, sier Heming-jenta som bor på Ris.

Siden hun slo gjennom internasjonalt med gull i langrennssprinten i VM i 2007, har Astrid kjempet i verdenstoppen. Hun har også flere ganger vist engasjement i ulike saker. Kirkens Bymisjons arbeid i Oslo har hun vært en fan av i mange år, og ikke minst et av prosjektene deres, Skattkammeret.

Stort behov

Skattkammeret holder til i Ullevålsveien 39. Dette ble startet i 2009 som en utlånssentral for sportsutstyr, for eksempel ski og skøyter til barn og ungdom. Tanken var at spesielt de som blir holdt utenfor disse aktivitetene på grunn av dårlig råd, skulle få en større mulighet til å delta i sunne, idrettslige aktiviteter, for eksempel på skolens idrettsdager.

Skattkammeret har vokst seg stadig større. Nå låner eller leier de ut utstyr til rundt 7000 mennesker i året. Fra hele byen kommer folk til Skattkammeret for å låne eller leie. Barn og ungdom får låne utstyr, mens voksne får leie til en rimelig pris.

Stilte med smørebuss

– De har masse bra utstyr, men ting blir jo slitt og ødelagt. De er helt avhengige av at det er god kvalitet på utstyret. Skattkammeret er veldig populært, og etterspørselen er stor, sier Astrid, som har besøkt dem mange ganger og hjulpet til ved flere anledninger. Hun forteller for eksempel om den gangen hun fikk Knut Nystad, sjefssmører i Norges Skiforbund, til å stille med smørebussen og fire-fem smørere og preppet ski i flere timer.

Astrid forteller at Skattkammeret tar i mot utstyr også.

Her kan du bidra med et pengebeløp, stort eller lite.

– Men dette skal ikke brukes som en søppelbøtte. De skal ha utstyr som er i god stand, som skal kunne brukes. Du donerer ikke en sokk med et stort hull i til Fretex for eksempel, sier hun.

– Kjemperaust

Daglig leder i Skattkammeret, Kristian Randen, blir veldig glad når Akersposten forteller ham om langrennsstjernens initiativ til å innsamlingsaksjon for prosjektet.

– Det er helt supert og kjemperaust av Astrid. Hun har jo vært med og støttet oss før, blant annet da de preppet hele skiparken vår, forteller Randen, som forteller at Astrid og hennes kollega Maiken Caspersen Falla er de to skistjernene som engasjerer seg i Skattkammerets viktige arbeid.

– De var også med i forbindelse med VM i vinter, slik at vi kjøpt flere skisko, telt og utstyr, sier Randen. – Slikt engasjement gjør at vi kan kjøre mer utstyr og gi barn og ungdom et bedre tilbud.

Randen forteller at det går mye i langrennsutstyr, skøyter, alpint og snowboard til vinterstid, og om sommeren har de for eksempel telt og fiskeutstyr og diverse leker og spill til utlåns og utleie.

– Skattkammeret er helt avhengig av private og offentlige givere for å kunne opprettholde et gratis tilbud av sportsutstyr til barn og unge, sier han.

– Dette er et tilbud som er åpent for alle. Det er åpenbart at det er de som trenger det mest, som kommer innom. Her kan barn låne og voksne kan leie til en rimelig penge. Utsatte grupper i samfunnet, for eksempel rusbrukere og andre vanskeligstilte, får låne, sier han.

– Hvor viktig er det for dere at Astrid nå setter i gang et slikt spleiselag for dere?

– Dette er kjemperaust av henne og veldig viktig for å kunne oppgradere utstyrsparken vår, sier han.

Klin til!

Så gjenstår det å se hvor rause vi er her i vest. Blir «Spleis med Astrid» en suksess, som gir en solid slump penger til mer utstyr til Skattkammeret? Det gjenstår å se!

Astrid har donert den første summen selv, og det samme Daisy Hiis, den engasjerte og aktive butikkeieren på Vinderen Senter, gjøre. Begge oppfordrer nå Vinderen-folket, ja faktisk hele Oslo vest, til å kaste seg på og gi penger til dette gode formålet.

Alle pengene går rett til Skattkammeret og innkjøp av utstyr.

– Når markedsdagene starter her på Vinderen torsdag, setter jeg inn 10.000 kroner til «Spleis med Astrid». Dette er et veldig godt formål. Her håper jeg folk bare vil «gønne på» og gi penger, sier Daisy Hiis.

Her kan du bidra med et pengebeløp, stort eller lite. – og følge med på hvordan det går med «Spleis med Astrid». Aksjonen varer frem til 26. september.

LES MER om Skattkammeret her

LES OGSÅ:
Politiet la seg flate for ungdommen: – Beklager

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...