ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Spennende dag for alle som er glade i natur!

Colin Murphy og Luka Olsen er klare for Bynaturens Dag søndag 2. juni. Er du? Foto: Fredrik Eckhoff

– Disse områdene er gull verdt, både med tanke på helse og naturopplevelser, sier Luka Olsen og Colin Murphy, som ser frem til Bynaturens dag i Husebyskogen og Mærradalen søndag 2. juni.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2019 kl 09:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HUSEBYSKOGEN/MÆRRADALEN: De to representerer henholdsvis Naturvernforbundet Oslo-Akershus og Naturvernforbundet Oslo Vest. Sammen med Natur og Ungdom Oslo Vest slår de et realt slag for naturen i lokalmiljøet – og vil samtidig vise frem sider av Husebyskogen og Mærradalen som du kanskje ikke har sett eller vært klar over.

Mange opplevelser, mye å lære

– Dette blir spennende for alt fra barn til besteforeldre, ja, for alle som er glade nærmiljøet sitt, sier Luka Olsen. De to engasjerte naturvern-forkjemperne ramser opp humlevandring med «La humla suse», maleverksted som ender opp i utstilling på Røa bibliotek, planting av humlevennlige planter og en løype med ulike poster, som egner seg spesielt godt for barnefamilier.

Forfatter Edle Catharina Norman skal snakke om – og vise frem – nyttevekster. En botaniker skal snakke om spesielle plantearter, og en biolog skal snakke om vedboende sopp.

Rydding ved FO-bygget på en tidligere dugnad. Foto: Privat

Samme dag inviteres det også til slåttedugnad ved FO-bygget.

– Dette har vi arrangert gjennom flere år, ned mot Mærradalen. Det var da vi satte oss ned og planlegge dugnaden vi tenkte at vi kunne gjøre dette til et langt større arrangement, sier Colin Murphy.

– Den siste rapporten fra FNs Naturpanel om den biologisk tilstanden i naturen viser at det er langt flere truede arter i Norge enn det man har trodd. Det kommer av nedbyggnig av areale blant annet. Søndag skal vi bevisstgjøre hvor viktig det er å ta vare på verdifull natur, samtidig som folk kan lære mye, sier Colin Murphy.

Truede arter

– Mærradalen og Husebyskogen er et av de største gjenværende grøntområdene i Oslo. Det er registrert utrolig mange sjeldne planter og fugler her, sier han. – Disse områdene er gull verdt, både med tanke på helse og naturopplevelser.

– Oslo-naturen er under det største presset, men er den rikeste i landet, blant annet fordi det er så kalkrikt. Oslo-naturen har mange kvaliteter, og da er det desto viktige å bevare den, sier Luka Olsen.

– Det blir også lyd av gamle folketoner på Bynaturens dag, forteller hun. – Det er lokale musikere som stiller: Hildegun Flatabø fra Vinderen spiller på lur, og Michaela Antalova fra Makrellbekken spiller på seljefløyte.

Les mer om Bynaturens Dag søndag 2. juni her (Facebook)

Se plakaten for mer informasjon:

Klikk på bildet for å forstørre.