Akersposten

– Spennende dag for alle som er glade i natur!

Colin Murphy og Luka Olsen er klare for Bynaturens Dag søndag 2. juni. Er du? Foto: Fredrik Eckhoff

– Disse områdene er gull verdt, både med tanke på helse og naturopplevelser, sier Luka Olsen og Colin Murphy, som ser frem til Bynaturens dag i Husebyskogen og Mærradalen søndag 2. juni.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2019 kl 09:50

HUSEBYSKOGEN/MÆRRADALEN: De to representerer henholdsvis Naturvernforbundet Oslo-Akershus og Naturvernforbundet Oslo Vest. Sammen med Natur og Ungdom Oslo Vest slår de et realt slag for naturen i lokalmiljøet – og vil samtidig vise frem sider av Husebyskogen og Mærradalen som du kanskje ikke har sett eller vært klar over.

Mange opplevelser, mye å lære

– Dette blir spennende for alt fra barn til besteforeldre, ja, for alle som er glade nærmiljøet sitt, sier Luka Olsen. De to engasjerte naturvern-forkjemperne ramser opp humlevandring med «La humla suse», maleverksted som ender opp i utstilling på Røa bibliotek, planting av humlevennlige planter og en løype med ulike poster, som egner seg spesielt godt for barnefamilier.

Forfatter Edle Catharina Norman skal snakke om – og vise frem – nyttevekster. En botaniker skal snakke om spesielle plantearter, og en biolog skal snakke om vedboende sopp.

Rydding ved FO-bygget på en tidligere dugnad. Foto: Privat

Samme dag inviteres det også til slåttedugnad ved FO-bygget.

– Dette har vi arrangert gjennom flere år, ned mot Mærradalen. Det var da vi satte oss ned og planlegge dugnaden vi tenkte at vi kunne gjøre dette til et langt større arrangement, sier Colin Murphy.

– Den siste rapporten fra FNs Naturpanel om den biologisk tilstanden i naturen viser at det er langt flere truede arter i Norge enn det man har trodd. Det kommer av nedbyggnig av areale blant annet. Søndag skal vi bevisstgjøre hvor viktig det er å ta vare på verdifull natur, samtidig som folk kan lære mye, sier Colin Murphy.

Truede arter

– Mærradalen og Husebyskogen er et av de største gjenværende grøntområdene i Oslo. Det er registrert utrolig mange sjeldne planter og fugler her, sier han. – Disse områdene er gull verdt, både med tanke på helse og naturopplevelser.

– Oslo-naturen er under det største presset, men er den rikeste i landet, blant annet fordi det er så kalkrikt. Oslo-naturen har mange kvaliteter, og da er det desto viktige å bevare den, sier Luka Olsen.

– Det blir også lyd av gamle folketoner på Bynaturens dag, forteller hun. – Det er lokale musikere som stiller: Hildegun Flatabø fra Vinderen spiller på lur, og Michaela Antalova fra Makrellbekken spiller på seljefløyte.

Les mer om Bynaturens Dag søndag 2. juni her (Facebook)

Se plakaten for mer informasjon:

Klikk på bildet for å forstørre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...