Akersposten

«Sorry To Bother You»

Surrealistisk dramakomedie med mye på hjertet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2018 kl 08:32

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

«Sorry to bother you» er regidebuten til hiphop-legenden Boots Riley, som også har skrevet manus. (Enhver hiphop-artist med respekt for seg selv skriver som kjent sine egne tekster).

Vi befinner oss i en alternativ versjon av Oakland. Her møter vi Cassius Green, en telefonselger som ved hjelp av en spesiell metode stiger i gradene i en forrykende fart. Han ender opp i en tullerusk verden styrt av penger, grådighet og alskens snodigheter.

I hovedrollene finner vi Lakeith Stanfield som Cassius, og Tessa Thompson som hans kjæreste Detroit. Armie Hammer spiller en sjefstype med et noe skakkjørt moralsk kompass. I mindre roller: Daniel Glover, Jermaine Fowler, Terry Crews, Steven Yeun med flere.

«Sorry To Bother You» er en film med mye på hjertet. Her er det flere politiske budskap, samt kritikk av jobbmarkedet, underholdningsbransjen og menneskelig natur – alt gjort med glimt i øyet. Det er elementer fra science fiction- og skrekksjangeren her, men også en god slump humor. En ypperlig metode for å få fram et budskap. Humoren varierer fra subtil og underliggende, til rett fram og direkte surrealistisk.

I det ene øyeblikket kan dette virke som en “normal” film, mens du i det neste kan lure på om du ser et eksperimentelt sketsj-show. Dette gjør at filmen for det aller meste er høyst uforutsigbar. Faktisk er deler av handlingen komplett umulig å forutse, noe man ikke ser så ofte. Uforutsigbarheten forsterkes av filmens slør av surrealitet. Eksempelvis er det en karakter vi ikke får vite navnet på. Navnet sies, men det er sensurert.

Her er det handlingen som bærer filmen, og ikke karakterene. Karakterene er noen likandes folk som bare tilfeldigvis er med på ferden. De spilles forøvrig godt alle sammen.

Et av filmens gjennomgående poenger er at regissøren på et vis bruker rasisme til å si noe om rasisme. Dette kunne vært løst på en litt annerledes måte. Bortsett fra dette er det lite å kritisere. Surrealismen kan kanskje bli i meste laget for noen, men for oss andre er dette en svært underholdende film som skiller seg ut i mengden.

Terningkast: 5
Premiere: Fredag 23. november

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser"
"Grinchen"

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...