ANNONSE
Annonse

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

INGEN ENDE?: Klagene fortsetter å strømme inn til Renovasjonsetaten. Foto: Fredrik Eckhoff

Klagestormen fortsetter og det er bydelene i ytre by som tilsynelatende har det verst ut fra antall klager.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Fortsatt sliter renovasjonsselskapet Veireno, som fikk kontrakten med Oslo kommune, med å håndtere søppelmengden. Selv om selskapet har lovet bot og bedring, fortsetter klagene å strømme inn.

24000 klager

Det er Dagbladet som skriver at de har fått innsyn i klagene på søppeltjenester, som har kommet til Renovasjonsetaten i perioden 3. oktober til 5. desember i 2016. Det er litt av en mengde klager kundesenteret i Renovasjonsetaten må håndtere, med cirka 24000 klager i perioden.

Dagbladet har plottet inn samtlige klager på et digitalt kart, hvor man kan klikke seg inn og se antall klager i en gate eller i et større område og hva klagene dreier seg om. Det er de ytre bydelene som dominerer på klagestatistikken. Det har sammenheng med at boligsammensetningen i disse bydelene er annerledes enn i indre by, som har større grad av gård og blokkbebyggelse. Klager fra for eksempel borettslag og sameier vil ble oppført som én klage, selv om den omfatter mange beboere.

2991 klager i Vestre Aker, men Ullern foran

Aller øverst på klagetoppen kommer Bydel Nordstrand med 3715 klager, noe som utgjør 15,7 prosent av klagene. Deretter følger Bydel Vestre Aker med 2991 klager (12,6 prosent av klagene), Bydel Nordre Aker - 2408 klager (10,2 prosent), Bydel Frogner - 2145 klager (9,08 prosent) og Bydel Ullern – 2072 klager (8,77 prosent).

I denne statistikken er det ikke tatt hensyn til folketallet i de enkelte bydelene. Bydel Ullern vil for eksempel med sin befolkning på cirka 33000 innbyggere, prosentvis ligge høyere på klagetoppen enn Bydel Vestre Aker med sine cirka 49000 innbyggere.

Går ikke ned

Dagbladet skriver at problemene med søppelinnhenting fortsetter og at klagemengden ikke har gått betydelig ned siden før jul. Det er særlig innsamling av papir som henger etter. Renovasjonsetaten bekrefter overfor Dagbladet at situasjonen fortsatt ikke er under kontroll, men at Veireno har satt inn ekstra biler og mannskap for å få kontroll på situasjonen.

Les også:

Vi vil bare ha søppelet tømt!

Uttallige klager hjelper ikke


Reagerte umiddelbart på henvendelsen

Det verste er avføringen

Må avlyse kamper på grunn av søppel og dritt

Politiet stengte romleir grytidlighttp://www.dagbladet.no/nyheter/sjekk-soppelkrisa-i-oslo-gate-for-gate/66590021

ANNONSE
Annonse