Akersposten

Søndag tar det av i Kollen

Mange barn gleder seg til å boltre seg på Holmenkollen søndag. Foto: Skiforeningen

Det garanteres minnerike opplevelser for små og store søndag når det inviteres til Barnas Sommerkolldag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 14:38

HOLMENKOLLEN: Søndag meldes det om solskinn og høye temperaturer. Friluftsliv er en del av norsk kulturarv, og det er et nasjonalt mål at alle skal ha mulighet til å drive friluftsliv som helsefremmende og trivselsskapende.

For fjerde år på rad arrangerer Skiforeningen Barnas Sommerkolldag førstkommende søndag. Dagen er for alle barn fra 4-12 år, fra øst til vest, og byr på et inkluderende uterom med fysisk aktivitet. I løypene er alle foreldre ønsket velkomne. I tillegg byr foreningen på trygge løypevakter som hjelper, motiverer og støtter, forteller prosjektleder i Skiforeningen, Hilde Laug.

Dagen byr på minnerike opplevelser og fysisk utfoldelse sammen med nærmere 2000 barn. Er man medlem av Skiforeningen koster arrangementet 220 kroner pr barn. Barna får pølse og is, samt en premiepose når de kommer i mål.

Selve arrangementet denne søndagen, og de fleste andre, krever at det koster å delta, da Skiforeningen besørger alt fra Røde Kors, søppelhåndtering, toaletter og leie. Mye av arbeidet består av frivillighet, og løypen bugner av hjelpende hender.

Inkludering

Holmenkollen er for alle, men noen familier kan både føle på, samt inneha en reell livssituasjon der økonomien ikke tillater at barna kan delta. Skiforeningen tilbyr gratis startnummer, kurs og ferieopplegg til vanskeligstilte. Kjenner man noen som trenger en slik mulighet, eller man ønsker dette for egen familie, er det bare å kontakte Skiforeningen på telefon 22 92 32 00 eller sende mail til aek@skiforeningen.no.

– Her i Kollen byr naturen på mangfold, i tillegg til en fantastisk arena. Vi er opptatt av at alle barn skal få muligheten til å delta, det er derfor egne midler som sørger for gratis plasser og startnummer til familier med utfordrende økonomi, forteller Annemarie Erichsen i Skiforeningen.

– Vi ønsker å være inkluderende, og at det skal være mulig for alle å delta. Når man søker om friplass, vil dette vil bli behandlet konfidensielt, og barna blir oppført som ordinære deltakere, understreker Erichsen.

Hinderløypene

Barna kan ta seg gjennom to ulike hinderløyper, hvor den lengste er på cirka 2,5 kilometer og den korteste om lag 1 kilometer. I tillegg til hinderløyper fylt med blant annet balansestokker, flyteelementer i vann, bildekk, klatrenett og sklier, byr arrangementet på spennende aktiviteter for hele familien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...