Akersposten

Søndag kan Kong Harald oppleve gaven fra ungdommen

Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklub hilser på Kongen og ga ham bursdagsgave på pølsefest lørdag. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kong Harald har fått et skirenn i sitt navn, som 80-årsgave. Lars fra Vestre Aker delte ut gaven, og så var det pølsefest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 09:57

HOLMENKOLLEN: Lørdag ettermiddag var ungdommen invitert på fest i Skimuseet, der det ble servert pølser, brus og kanelboller, og det var taler til den skiinteresserte jubilanten. To representanter for skiungdommen talte til Kongen – Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklub var en av de to. Den andre var Frida Haugskott fra Buvik Idrettslag i Sør-Trøndelag.

– Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at norsk idrett har gitt Kongen en ungdomsstafett i 80-årsgave. Kongen er både ungdommelig og veldig opptatt og glad i idrett. Og samtidig er Kongen veldig glad i en pølsefest, sa de to ungdommene til smil og latter fra 80-årsjubilanten og de andre til stede.

Alle stemte i med «Hurra for deg», og så var maten servert. Kongefamilien samtalte med flere spente langrennsløpere i løpet av pølsefesten.

Kong Harald ble også tildelt prisen The King Olav Trophy av styreleder Jon Hindar i Skiforeningen. Prisen gis til personer som har gjort en særlig innsats for å fremme skiidrett på internasjonalt nivå.

I dag – på holmenkollsøndagen – konkurrerer langrennsløperne i en stafett i Kongens navn – Kong Haralds ungdomsstafett. Skirennet er 80-årsgaven til Kongen, og bak står Skiforeningen, Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund.

Les også:
Etter Kollen: – Berusede folk til sjenanse


Etter skrekkfallet: - Jeg var ganske heldig


Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017


- Hovseter må prioriteres


Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Følg oss på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...