Akersposten

Søndag blir det action her

Her ved Møllefossen Café og den nederste foissen i Lysakerelva skjer det på søndag når Villaksens Dag finner sted.

Lysakerelva er for lengst blitt en lakse-elv takket være iherdige sjeler i den lokale fiskeforeningen. Søndag settes det virkelig fokus på dette med arrangementet «Villaksens Dag».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2021 kl 14:24

LYSAKERELVA: Aktivitetene er spesielle og morsomme, lærerike og nyttige - og burde appellere til både unge og gamle.
Initiativtaker Frode Dalen i Lysakerelva fiskeforening er spesielt opptatt av rekrutteringen til laksefisket, og å få enda flere interessert.

– Ja, vi ønsker med dette å fremme interesse og engasjement for laks i elva – og få opp rekrutteringen. Derfor har vi på søndag en del fokus på de unge og aktiviteter som de kan være med på. Vi skal for eksempel ha en natursti med 10 enkle spørsmål, det blir gratis fiske i 15 minutter med veiledning av instruktør. Videre har vi fått den kjente fluebinderen Børge Iversen til å lære oss å binde flue – spesielt den som vi kaller for »Lilleakerflua», spesiallaget for fiske i elva her, sier Dalen.

Det blir også fisk å se i et akvarium, og forskeren Marianne-Isabelle Falk fanger både laks og ørret slik at man kan se fisken på nært hold. Det settes jo ut yngel i elva for å få opp bestanden, og dette er et prosjekt som har vært avgjørende for fisket i Lysakerelva de siste årene.

– Det blir også fokus på fangstmetodene, fortsetter Frode Dalen.

Lysakerelva Fiskeforening og Frode Dalen står bak arrangementet «Villaksens Dag» søndag. Her er Frode med et særdeles god eksemplar fanget i elva. Søndag inviterer han alle til å komme tettere på fisket i elva.

– Vi skal blant annet ha en kastekonkurranse med fluestang. Redningsselskapet er også med på dette, og man kan øve på å kaste livbøye, sier han og håper det blir en fin dag – kanskje spesielt for barna, i Lysakerelva søndag.

– Arrangementet skjer ved Møllefossen Café (den nederste fossen i elva) og varer fra kl. 11 –til 15 hvor det forøvrig fristes med gratis softis til alle barna !

Om fisket akkurat nå i elva forteller Dalen at man gjerne skulle ha noe mer vannføring.

– Dette er litt av Lysakerelvas utfordring, og har vært det til alle tider. For at fisken skal gå opp i elva trenger den ganske bra vannføring. I det siste har det vært lite vann, så fiskegeneral Frode Dalen ønsker seg mer regn i dagene som kommer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...