ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Som cupfinalen, 17. mai og Holmenkollen på én gang

Konsernsjef i Orkla, Peter Ruzicka, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Orklas styreleder Stein Erik Hagen. Foto: Fredrik Eckhoff

– For noen av oss er dette som cupfinalen, 17. mai og Holmenkollen på én gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 12:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Det sa Orkla-direktør Haakon Mageli under den store åpningen av Orkla-huset på Skøyen mandag morgen. Der var blant andre både næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Orklas styreleder Stein Erik Hagen og Orklas konsernsjef Peter Ruzicka.

Røe Isaksen var for anledningen kledd i gul lue med logoen til Orklas kanskje mest kjente merkevare.

"Nå skal jeg ikke jeg drive reklame for konkrete merkevarer. Jeg var geniunt kald på ørene...," sa ministeren, til lett humring fra hundrevis av Orkla-ansatte.

Kulturen var det også rom før. «I look around this enormous city,» sang Jarle Bernhoft i sin låt «I have a dream», da det 16 etasjers høye Orkla-huset ble åpnet med fynd og klem.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Orkla-huset, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Morgenmarsj

Det startet med et tog av flere hundre Orkla-ansatte som symboliserte flyttingen med en marsj fra kontorene litt lenger opp på Skøyen. Utenfor det nye bygget samlet de seg for å overvære den offisielle åpningen.

– At vi nå endelig kan samles i ett hus, håper jeg vil inspirere og bidra til å skape fornyet kraft, innovasjon og entreprenørskap i hele Orkla-konsernet, sa Orklas styreleder Stein Erik Hagen. Han fortalte også om statuen som står inne på plassen bak bygget. Den så han på den store «Burning Man»-utstillingen i Nevada, og nå står et åtte meter høyt eksemplar av denne på Skøyen.

Statuen heter «In every lifetime I will find you» og er skapt av kunstneren Michael Benisty.

Se bildeserie fra åpningsdagen. )Artikkelen fortsetter nedenfor.)

Arbeidsplass til 900

– Dette blir arbeidsplassen til over 900 av Orklas medarbeidere og hovedbasen til Nordens største merkevareselskap. Det er et topp moderne bygg med høy miljøstandard vi nå flytter inn i. Vi skal fylle det med verdiskapende energi, kreativitet, ideer og innovasjoner – til glede for kunder og forbrukere, miljø og samfunn, sa konsernsjef Peter Ruzicka i sin tale til de ansatte.

Stein Erik Hagen la vekt på at Orkla, med det nye kontorbygget, i enda større grad ville rette seg mot publikum og nærmiljøet.

– Med åpningen av bygget får ikke Orklas ansatte bare et nytt kontorbygg. I første etasje vil også publikum kunne besøke Define frisør, Forbrukerservice, bakeri og restaurant. Med dette åpnes et nytt kapittel i selskapets historie, og her fra Skøyen vil Orkla ha et solid fotfeste inn i fremtiden, sa Hagen.

Se video fra Stein Erik Hagens tale her:

Stein Erik Hagen