ANNONSE
Annonse
Akersposten

Snøkaos lammer Holmenkollåsen

T-banene kjører ikke på linje 1 mellom Majorstuen og Frognerseteren mandag morgen og formiddag. Illstrasjonsfoto

Store deler av Holmenkollåsen var uten kollektivdekning mandag morgen og formiddag. Like før klokken 11 meldes det om at det igjen kjøres t-bane til Holmenkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2018 kl 14:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MAJORSTUEN-FROGNERSETEREN: De ekstreme snømengdene lagde også mandag problemer for Holmenkollbanen, der det også var store problemer søndag.

Mandag har det vært enda verre. Før klokken 11 ble det ikke kjørt noen avganger.

– Status nå er at det ikke går t-bane mellom Majorstuen og Frognereteren. Sånn har det vært hele morgenen. Vi har prøvd å kjøre opp, men det går ikke, sa pressevakt hos Sporveien T-baven, Andreas Viseth til Akersposten mandag morgen.

Han forklarte at snøen pakker seg mellom strømavtaker på togene og strømskinnene.

– Vi holder på og jobber kontinuerlig, men det er ikke forsvarlig å kjøre der. Vi kan ikke tilby noe som er forutsigbart, sier han.

Han opplyser at de kjører snøfresing kontinuerlig på strekningen.

Like før klokken 11 meldes det imidlertid fra Sporveien T-banen om at det igjen kjøres avganger mellom Majorstuen og Holmenkollen, men altså ikke de siste stasjonene opp til Frognerseteren.

Buss også umulig

Heller ikke de vanlige leddbussene som vanligvis settes inn i stedet for bane, kan kjøres på det vanskelige føret mandag. Derfor er det nå ingen tilbud til dem som skal lenger opp enn Slemdal.

– Vi kjører nå buss for bane bare mellom Majorstuen og Slemdal, sier Viseth. – Det er selvsagt for dårlig, men nå er vi offer for værgudene.

Akersposten følger med på utviklingen og oppdaterer saken.

LES OGSÅ: Mandag: 38 veier skal ryddes i Oslo øst – kun fire i vest
CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook