Akersposten

Snøkaos lammer Holmenkollåsen

T-banene kjører ikke på linje 1 mellom Majorstuen og Frognerseteren mandag morgen og formiddag. Illstrasjonsfoto

Store deler av Holmenkollåsen var uten kollektivdekning mandag morgen og formiddag. Like før klokken 11 meldes det om at det igjen kjøres t-bane til Holmenkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2018 kl 14:32

MAJORSTUEN-FROGNERSETEREN: De ekstreme snømengdene lagde også mandag problemer for Holmenkollbanen, der det også var store problemer søndag.

Mandag har det vært enda verre. Før klokken 11 ble det ikke kjørt noen avganger.

– Status nå er at det ikke går t-bane mellom Majorstuen og Frognereteren. Sånn har det vært hele morgenen. Vi har prøvd å kjøre opp, men det går ikke, sa pressevakt hos Sporveien T-baven, Andreas Viseth til Akersposten mandag morgen.

Han forklarte at snøen pakker seg mellom strømavtaker på togene og strømskinnene.

– Vi holder på og jobber kontinuerlig, men det er ikke forsvarlig å kjøre der. Vi kan ikke tilby noe som er forutsigbart, sier han.

Han opplyser at de kjører snøfresing kontinuerlig på strekningen.

Like før klokken 11 meldes det imidlertid fra Sporveien T-banen om at det igjen kjøres avganger mellom Majorstuen og Holmenkollen, men altså ikke de siste stasjonene opp til Frognerseteren.

Buss også umulig

Heller ikke de vanlige leddbussene som vanligvis settes inn i stedet for bane, kan kjøres på det vanskelige føret mandag. Derfor er det nå ingen tilbud til dem som skal lenger opp enn Slemdal.

– Vi kjører nå buss for bane bare mellom Majorstuen og Slemdal, sier Viseth. – Det er selvsagt for dårlig, men nå er vi offer for værgudene.

Akersposten følger med på utviklingen og oppdaterer saken.

LES OGSÅ: Mandag: 38 veier skal ryddes i Oslo øst – kun fire i vest
CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...