ANNONSE
Annonse
Akersposten

Snøen stopper t-banen mot Frognerseteren

T-banens linje 1 går akkurat nå forbi Vinderen og opp til Holmenkollen, men ikke lenger. Det er snømengdene som skaper problemer. Arkivfoto

Store mengder snø fører til store problemer for t-banelinje 1 Frognerseteren søndag morgen og formiddag. En stund var det full stans i kollektivtrafikken fra Majorstuen til Frognerseteren. Nå går banen igjen til Holmenkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2018 kl 10:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN/FROGNERSETEREN: I natt ved 3-tiden oppsto det store problemer for t-banen mellom Holmenkollen og Frognerseteren.

Tidlig søndag morgen meldte Sporveien T-banen på Twitter: «Linje 1: Pga mye snøfall og vekselproblemer kjøres det ikke tog på strekningen Holmenkollen - Frognerseteren for øyeblikket.»

Til Akerposten opplyser pressevakt Jan Rustad: – Det ser ut som det er problemer med kommunikasjonen ved Holmenkollen spillverk. Dette er anlegget som kontrollerer vekslene. Dette gjør at vi ikke har kontroll på pensene. Da er det ikke mulig å kjøre tog opp til Frognerseteren.

Like før klokken 10 søndag sier han at det akkurat nå er full stopp i kollektivtilbudet mellom Majorstuen og Frognerseteren.

En halvtime senere opplyser han at det igjen kjøres t-bane mellom Majorstuen og Holmenkollen.

Buss for bane ble det kjørt en stund, men Rustad forteller at leddbussene ikke lenger slipper forbi Besserud. Der har politiet stoppet dem fordi det er for vanskelige kjøreforhold videre oppover.

I tillegg til vanlig utfartstrafikk til flotte skiforhold i marka, er det i dag Barnas holmenkolldag.

Rustad lover å holde Akerspostens lesere oppdatert på når problemene er løst.

LES OGSÅ: Folk er rasende og trygler om hjelp
CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook