Akersposten

Snøen laver ned i marka

Det kjøres løyper for harde livet, mens snøen laver ned i marka. Her er bilde fra onsdag 27. desember. Foto: Jarle Jensen, Skiforeningen

Nysnøen de siste dagene gjør at det er strålende forhold for skigåing i marka.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

MARKA: Selv om regnet pisket ned hele tirsdag i Oslo, var det ikke fullt så trist litt opp i høyden. Der kom nedbøren mange steder som snø.

Det samme gjelder torsdag, da det fortsetter å snø.

Skiforeningens løypemannskap, løypelag og kommunale løypeavdelinger har stått klare til å preparere løyper for alle skientusiaster, og tirsdag kom endelig snøen de har ventet på.

Det er Skiforeningen som melder dette til Akersposten.

– Det har vært gode skiforhold mange steder i Marka denne vinteren allerede, men de siste dagene har det vært hardt, skarpt føre og noen steder isete. Snøen som kommer nå er akkurat det vi trenger for å kunne tilby bedre løyper enda flere steder, sier løypesjef i Skiforeningen Hege Blichfeldt Sheriff.

Velg gjerne Sørkedalen

Det er flotte forhold i høyden og i snøsikre områder som for eksempel Sørkedalen.

– Antall gode utgangspunkter har økt betraktelig med dette snøfallet, sier Sheriff og nevner:

  • Nordmarka syd: Åmot parkering (Elveli)
  • Krokskogen: By i Lommedalen, Sollihøgda, Skansebakken, Kleivstua, Damtjern, Ringkollen
  • Bærumsmarka: Fossum opp Abborvannsveien
  • Nordmarka nord: Tverrsjøstallen, Mylla dam, Svartbekken
  • Romeriksåsene: Brovoll
  • Vestmarka: Solli, Vestmarksetra, Skoglund

Beste julegaven

Ifølge Yr.no skal det snø mer frem mot nyttårsaften.

– Dette er den beste julegaven til alle som er glade i å gå på ski, og det er ekstra hyggelig å gå et nytt år i møte med så fine forhold i Marka, sier Sheriff.

Følg merket løype på Marka-vannene

Isen på en del vann har lagt godt på seg den siste tiden, og der hvor det er satt ut stikker er løypa farbar. Følg merket trasé om du har tenkt deg utpå isen. Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann, og at det kan være svake partier selv på vann med solid is.

– Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet, sier Sheriff.

Her er siste føremelding på Skiforeningens sider torsdag formiddag:

I Marka er det i dag snøvær og temperaturer fra +1 til -2 grader. Det har kommet mellom 5-10 cm snø i natt, mest i høyden og det meldes fortsatt snøvær gjennom dagen. Det betyr at publikum må være forberedt på litt løse spor og at sporene snør igjen fortløpende. Vi anbefaler klassisk stil på dager som denne.

Det har kommet mye snø i høyden og nord i Marka fra 5 til 50 cm tirsdag, mest snø på Hadelandsåsen. Det vil bli preparert fortløpende utover dagen. Flere steder er det nå opp mot 50-70 cm snø totalt og det ser ut til at vinteren har festet grepet. De beste forholdene finner vi over ca3-400 meters høyde over havet. I de mest lavereliggende strøkene som Østmarka og Sørmarka er det fortsatt nærmiljøanleggende og kunstsnø som gjeler. Mange vann er nå sporsatt og merket med stikker, men følg alltid den merkede løypa. God tur!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...