ANNONSE
Annonse
Akersposten

Snøen laver ned i marka

Det kjøres løyper for harde livet, mens snøen laver ned i marka. Her er bilde fra onsdag 27. desember. Foto: Jarle Jensen, Skiforeningen

Nysnøen de siste dagene gjør at det er strålende forhold for skigåing i marka.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARKA: Selv om regnet pisket ned hele tirsdag i Oslo, var det ikke fullt så trist litt opp i høyden. Der kom nedbøren mange steder som snø.

Det samme gjelder torsdag, da det fortsetter å snø.

Skiforeningens løypemannskap, løypelag og kommunale løypeavdelinger har stått klare til å preparere løyper for alle skientusiaster, og tirsdag kom endelig snøen de har ventet på.

Det er Skiforeningen som melder dette til Akersposten.

– Det har vært gode skiforhold mange steder i Marka denne vinteren allerede, men de siste dagene har det vært hardt, skarpt føre og noen steder isete. Snøen som kommer nå er akkurat det vi trenger for å kunne tilby bedre løyper enda flere steder, sier løypesjef i Skiforeningen Hege Blichfeldt Sheriff.

Velg gjerne Sørkedalen

Det er flotte forhold i høyden og i snøsikre områder som for eksempel Sørkedalen.

– Antall gode utgangspunkter har økt betraktelig med dette snøfallet, sier Sheriff og nevner:

  • Nordmarka syd: Åmot parkering (Elveli)
  • Krokskogen: By i Lommedalen, Sollihøgda, Skansebakken, Kleivstua, Damtjern, Ringkollen
  • Bærumsmarka: Fossum opp Abborvannsveien
  • Nordmarka nord: Tverrsjøstallen, Mylla dam, Svartbekken
  • Romeriksåsene: Brovoll
  • Vestmarka: Solli, Vestmarksetra, Skoglund

Beste julegaven

Ifølge Yr.no skal det snø mer frem mot nyttårsaften.

– Dette er den beste julegaven til alle som er glade i å gå på ski, og det er ekstra hyggelig å gå et nytt år i møte med så fine forhold i Marka, sier Sheriff.

Følg merket løype på Marka-vannene

Isen på en del vann har lagt godt på seg den siste tiden, og der hvor det er satt ut stikker er løypa farbar. Følg merket trasé om du har tenkt deg utpå isen. Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann, og at det kan være svake partier selv på vann med solid is.

– Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet, sier Sheriff.

Her er siste føremelding på Skiforeningens sider torsdag formiddag:

I Marka er det i dag snøvær og temperaturer fra +1 til -2 grader. Det har kommet mellom 5-10 cm snø i natt, mest i høyden og det meldes fortsatt snøvær gjennom dagen. Det betyr at publikum må være forberedt på litt løse spor og at sporene snør igjen fortløpende. Vi anbefaler klassisk stil på dager som denne.

Det har kommet mye snø i høyden og nord i Marka fra 5 til 50 cm tirsdag, mest snø på Hadelandsåsen. Det vil bli preparert fortløpende utover dagen. Flere steder er det nå opp mot 50-70 cm snø totalt og det ser ut til at vinteren har festet grepet. De beste forholdene finner vi over ca3-400 meters høyde over havet. I de mest lavereliggende strøkene som Østmarka og Sørmarka er det fortsatt nærmiljøanleggende og kunstsnø som gjeler. Mange vann er nå sporsatt og merket med stikker, men følg alltid den merkede løypa. God tur!