Akersposten

«Snart kan saken om «monstermastene» bli avgjort!»

MER AV DETTE: Mastene over Ullernåsen kan bli erstattet av dobbelt så høye master enn disse ved Lysejordet skole. Ingrid Hopp (øverst) og Anita Leirvik North advarer sterkt mot dette alternativet.

Før sommeren kan et endelig vedtak om de 38 meter høye monstermastene bli avgjort, og senest over sommeren. Høyre ber igjen om at NVE lytter til lokalsamfunnet og innspill fra de to bydelsutvalgene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2021 kl 09:44

Forrige uke ble en siste befaring gjort, men naboene var ikke invitert, hverken i Bærum eller i Oslo. Igjen viser det til liten vilje til medvirkning fra velforeninger og berørte naboer. Direktør i NVE Inga Nordberg svarte til den manglende invitasjonen om å delta på befaring at de ikke kunne være med på grunn av smittevernhensyn. Det er stor forståelse for nødvendigheten av å oppgradere både vann- og kraftforsyningen, som er beredskapsmessig viktig både for disse to bydelene og hele Oslo. Det er den manglende medvirkning fra lokalmiljøet for å finne gode løsninger som etterlyses. Vi oppfordrer derfor NVE til å invitere til en ny, eller flere, befaring(er) med de berørte naboene og velforeningene innenfor smittevernreglene.

En ny høyspent luftlinje vil ligge tett inntil mer enn 1.000 boliger. Ifølge Statnett ligger over 2.700 boliger nærmere enn 120 meter. Høyspentledningene går også gjennom populære boområder, der nedgraving kan frigjøre areal til nye boliger og grøntarealer. Bydelene har derfor varslet krav om at hele strekningen fra Bærum til Smestad legges som jordkabel, og som kabel via sjakt til tunnel fra Hagabråten inn til Smestad transformatorstasjon.

Sammen med Oslo kommune og representanter i bydelsadministrasjonen så NVE blant annet på traseen ved Ullernåsen og Lysejordet skole, og på Lysejordet for å se på området hvor Statnett har søkt om tverrslag i kabelalternativet. Her har bydelene tidligere meldt ifra om at tverrslag, riggområder og nødvendig anleggsinfrastruktur ved Lysejordet ikke anbefales lagt dit, da det er i direkte strid med opprettholdelsen av området som rekreasjons- og friområde og trygge skolevei. Det må derfor fremmes andre alternative løsninger og lokalisering for rigg og tverrslaget.

Oslo og Bærum kommune har varslet innsigelse til et eventuelt vedtak om luftledning, som vil si at saken i det tilfelle avgjøres i Olje- og energidepartementet. Høyre varsler om at de nå skal jobbe tett opp med departementet og statsråden for at beboerne skal bli hørt.

Ingrid Hopp
Gruppeleder for Høyre i Ullern

Anita Leirvik North
Gruppeleder for Høyre i Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...