Akersposten

Snakk om å gjøre rent bord!

TO PRISER: Teamet bak Gap Breaker stakk avgårde med to priser under Oslomesterskapet. Fra venstre: Mathias Fredriksen, Cecilie Hauglie Hansen og Ella Handeland. Foto: privat

Akersposten var så frekke at de på forhånd kalte elevene på 8. trinn ved Midtstuen skole for fremtidens entreprenører. Resultatene fra Oslomesterskapet for elevbedrifter arrangert av Ungt Entreprenørskap, viser at de er på rett vei.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2019 kl 12:28

MIDTSTUEN: Det var stor spenning da fire elevbedrifter fra Midtstuen skole stilte ut sine produkter sammen med 49 utstillere fra ungdomsskoler over hele Oslo. Spenningen ble utløst da vinnerne i de ulike kategoriene ble ropt opp på den store scenen på Sentralen i Oslo sentrum.

Les forhåndssaken: Her er fremtidens entreprenører

Beste salgsteam

I kategorien «Beste salgsteam» gjorde Midtstuen skole rent bord gjennom å tapetsere pallen. Elevbedriften bak «Gap Breaker» tok førsteprisen. «Gap Breaker» er en plattform som er festet til T-banevognen. Den kommer automatisk ut og tilpasser seg høyde og avstand til perrongen, slik at passasjerene kan komme trygt på og av t-banevognen. Ideen bak dette produktet er utløst av at en av entreprenørene selv hadde falt mellom T-banevogn og plattform.

På 2. plass kom «WhiteDesk» hvor elevbedriften vil utvikle et whiteboard, som både kan være fast inventar, nedfelt i en del av pulten og en variant som var mobil. De viste til miljøbelastningen knyttet til storforbruk av papir, når elevene drev med alt fra regneoperasjoner til skisser og tegninger, på papir som ikke skulle brukes videre.

TEAMET BAK WHITEDESK PÅ SCENEN: Saga Wiren, Vetle Elias Flagstad og Haldis Marie Engelstad. Foto: Ungt Entreprenørskap

De unge entreprenørene bak "StuckDuck" inntok den tredje plassen på pallen. De vil utvikle en dykkerhanske med helt spesielle egenskaper. Den har kunstig svømmehud mellom fingrene. Den har lommelykt integrert i hansken og et spesielt gripestoff som beskytter hendene. Hansken kan blant annet brukes til å plukke søppel fra sjøbunnen.

TEAMET BAK STUCKDUCK PÅ SCENEN: Fra venstre: Henrik Boran Rustad, Ruben Nissen Molvær, Andreas Skjølsvold Ræder og Kristoffer Taraldsen. Foto: Ungt Entreprenørskap

Det ble mer heder og ære. I kategorien «Beste produkt» fikk «Gap Breaker» også 2. plass.

Flere på pallen

Den fjerde representanten fra Midtstuen kom også på pallen. Det var i kategorien «Beste reklamefilm» hvor «PetCom» kapret tredjeplassen. «PetCom» er en nettside, hvor for eksempel en som har mistet hunden sin kan gå inn å etterlyse hunden gjennom å legge inn bilde og tekst. Den skal til slutt dekke hele landet, hvor landet blir delt opp i byer og regioner, slik at etterlysningen kommer opp i riktig område. Videre skal det knyttes en app til nettsiden.

TEAMET BAK PETCOM PÅ SCENEN: Fra venstre: Anette Fongen Grimholt, Cecilia Maria Varstad og Estevi Synnøve Severino-Melsbø. Foto: Ungt Entreprenørskap

Flere av disse var også med i finaleheatet i andre kategorier. Andre skoler fra Oslo vest som Hovseter, Ris og Oslo Montessoriskole gjorde det også bra i flere kategorier.

Se hele resultatlisten her

Hederspris til Midtstuen

Ikke nok med det. Kanskje den gjeveste prisen, nemlig «Hedersprisen», gikk til Midtstuen skole for deres innsats gjennom å fremme ungt entreprenørskap. Prisen ble mottatt av rådgiver Marianne Tjøstheim.

HEDERSPRIS: En stor ære for Midtstuen skole, hvor hedersprisen ble mottatt av rådgiver Marianne Tjøstheim. Foto: Ungt Entreprenørskap

Her er juryens begrunnelse:

Hedersprisen er en oppmerksomhet Ungt Entreprenørskap har lyst til å gi til personer eller skoler som jobber godt med entreprenørskap i utdanning. Tidligere år har prisen gått til både enkeltlærere, lærerteam og skoler.

I år har vi lyst til å hedre en nykommer på entreprenørskapsscenen i Oslo. Veien man må gå for å kunne gi skolens elever et elevbedriftstilbud, er ikke så veldig lang, men det krever forankring, fokus og vilje til å prioritere. Lærerne på denne skolen så et behov for entreprenørskap ved sin skole, og de har en strategi for videre arbeid med elevbedrifter og entreprenørskap.

Da Ungt Entreprenørskap fikk møte elevene på kick off og lokal messe tidligere i år, ble vi imponert over det store engasjementet fra elever, lærere og foreldre. Dette klarte skolen, og spesielt dette trinnet, meget bra til tross for at det var første gang. Det var nesten så vi trodde at Pippi jobbet der. Hun sier jo: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert.»

Årets hederspris i 2019 går til 8. trinn på Midtstuen skole, i dag representert ved rådgiver Marianne Tjøstheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...