Akersposten

Smitteutviklingen i Ullern og Vestre Aker

SMITTEDE PER 100 000: En liten økning i Bydel Ullern, mens tallene er på vei ned i Bydel Vestre Aker. Kart: Beredskapsetaten

Økende smittetrend i Ullern og minkende i Vestre Aker. Ingen smittet blant de eldste.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERN/VESTRE AKER: Etter at Bydel Vestre Aker (cirka 50 000 innbyggere) hadde små utbrudd med rundt 20 registrerte smittede i døgnet, har smitten stabilisert seg på et litt lavere nivå den siste uken. I snitt er cirka 9 personer blitt smittet per døgn.

Registrerte smittede er 139 de siste 14 dagene. De fordeler seg jevnt i aldersgruppene fra barn til godt voksne opp til 59 år. I aldersgruppen 60 til 69 år er det registrert bare 10 smittede og ingen smittede fra 69 år og oppover. Det tyder på at effekten av vaksinering har slått inn. I Vestre Aker er det de siste 14 dager 273,6 smittede per 100 000 innbyggere.

Selv om Ullern (cirka 35 000 innbyggere) sammen med Nordstrand er de bydelene som har det laveste smittetrykket, er det likevel flere smittede i Ullern den siste uken enn uken før. Med 49 smittede sist uke blir det et snitt på 7 smittede i døgnet. Med 29 smittede uken før er det altså en viss økning av antall smittede sist uke.

I Ullern er det i aldersgruppene 10 – 19 år med 17 smittede og aldersgruppen 30 – 39 år med 19 smittede de siste 14 dagene, som utgjør nesten halvparten av de som er registrert smittet. I aldersgruppen 60 – 69 år er 4 registret smittet og ingen over 69 år de siste 14 dagene. I Ullern er det de siste 14 dager 225,6 smittede per 100 000 innbyggere.

Bydelene som er hardest rammet per 100 000 innbyggere er Stovner (1089,6), Grorud (1046,7) og Alna (921,7).

Følg Akersposten på Facebook.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...