Akersposten

Smitterekord i Ullern og Vestre Aker

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Aldri har så mange blitt smittet i løpet av en uke, siden pandemien startet i mars 2020.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2021 kl 13:11

ULLERN/VESTRE AKER: Smitten sprer seg fort blant de yngre, og det slår kraftig ut på smittetallene.

Ullern

Bydel Ullern (ca. 35 000 innb.) sliter med stigende smittetall. Forrige uke, uke 34, ble 106 personer registrert smittet i bydelen. Det er langt høyere enn forrige «smitterekord» i uke 12 – 2021 med 64 smittede.

Mandag denne uken ble 31 nye smittede registrert. Det er det høyeste antallet for bydelen de siste 14 dagene.

Aldersgruppen 10-19 år står for 42 prosent av de smittede de siste 14 dagene – 68 av totalt 162 smittede. I aldersgruppen 0-9 år er det også betydelig smitte med 41 smittede de siste 14 dagene. Til sammen utgjør disse to aldersgruppene mer enn 67 prosent av de smittede.

Vestre Aker

I Bydel Vestre Aker (ca. 49 000 innb.) ble 117 registrert smittet i uke 34. Bare én gang tidligere er det registrert høyere smittetall. Det var i uke 22 – 2021, med 129 registrerte smittede.

Mandag ble 25 nye smittede registrert. For Vestre Aker er dette også det det høyeste antall smittede i løpet av de siste 14 dagene.

Aldersgruppen 10-19 år står for 56 prosent av de smittede de siste 14 dagene – 98 av totalt 175 smittede. I denne bydelen er det bare 14 i aldersgruppen 0-9 år som er registrert smittet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...