Akersposten

«Ingen skam å bli smittet»

Ullern videregående skole. Foto: Fredrik Eckhoff

Det skal ha vært tilfeller av netthets av Ullern-elever som er korona-smittet – utført av medelever. Torsdag ettermiddag går Ullern videregående skole ut med en henstilling om å la være å bedrive netthets.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2021 kl 18:19

ULLERN: De første dagene med gult nivå igjen på Ullern videregående skole har vært slitsomme. Flere tilfeller av korona-smitte blant elevene førte onsdag kveld til at skolen i samarbeid med Smittesporingsteam Oslo Vest og bydelsoverlegen besluttet at elevene torsdag og fredag igjen skulle ha hjemmeskole.

Det var Akersposten som først skrev om dette onsdag kveld.

Torsdag ettermiddag går skolen ut med en melding på grunn av at det har vært tilfeller av netthets mot korona-smittede elever, også utført av andre Ullern-elever.

Her er meldingen fra skolen:

«Ullern videregående skole har etter bestemmelse fra Smittesporingsteam Oslo Vest - og i dialog med bydelsoverlegen, innført digital undervisning torsdag og fredag i uke 7. Dette gjøres for å sikre smittevern og for å forhindre smitteøking. Vi har ingen indikasjoner på at smitten har oppstått på skolen, men på andre arenaer utenom skoletid. Per nå er det heller ikke noe som indikerer at det dreier seg om mutert virus

Det er viktig at ullernelevene nå står sammen, støtter hverandre og viser omsorg for hverandre. Det er ingen skam å teste seg. Det er heller ingen skam å få påvist smitte. Det er veldig viktig - og nødvendig at den som har symptomer på smitte holder seg hjemme og tester seg. Dette er særlig viktig for den som er satt i karantene.

Skolen forventer at elever og foresatte viser samfunnsansvar og tar dette på alvor. Ved påvist smitte har en meldeplikt – og dette skal ikke bli møtt med sosial stigmatisering.

Skolen tar avstand fra alle former for hets rettet mot personer som er rammet av smitte.

Vi forstår at smittesituasjonen på Ullern videregående skole kan oppleves som krevende, og vi må stå sammen, ta vare på hverandre og vise omsorg for de som er smittet.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...