Akersposten

«Smestad kan bli bedre enn i dag»

Hanna E. Marcussen (MDG), byutviklingsbyråd. Foto: Vidar Bakken

Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) svarer på kritikken i Yngvar A. Husebyes (H) debattinnlegg «Direkte skandaløst».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 21:01

Byrådet har lagt frem forslag til ny kommuneplan, hvor Smestad er opprettholdt som et utviklingsområde. Høyres gruppeleder i Bydel Vestre Aker, Yngvar A. Husebye, har blant annet i innlegget «Direkte skandaløst» i Akersposten fremstilt det som at den eneste begrunnelsen er at prosessen med planlegging er kommet for langt. Det er feil, og jeg var tydelig på at det er flere grunner da byrådet la frem kommuneplanen.

Les saken her: «Direkte skandaløst»

Smestad er et område med flotte kvaliteter men som også på flere måter kan bli bedre enn i dag: Smestadkrysset har på flere måter ødelagt for lokalmiljøet og er i dag en trafikkmaskin hvor syklende og gående vanskelig kommer seg frem. Selve området ved krysset er plaget av luft og støyforurensing. Bakkekroa er klemt inne mellom sterkt trafikkerte veier, og Smestad fungerer i dag dårlig som et kollektivknutepunkt med bolig og næring. Det er mange flotte villaområder på Smestad. Å utvikle området rundt banen og bussene slik at det blir tettere bebyggelse og flere leiligheter, gjør at det blir større mangfold i boliger på Smestad, og flere lokale tilbud. Flere leiligheter vil gjøre at barn som vokser opp i området lettere vil kunne få egen bolig i området når de blir voksne og at seniorer kan flytte over i en leilighet når de ikke lenger ønsker å bo i enebolig. Forhåpentligvis vil det også bidra til at de som har råd til leilighet, men ikke villa, kan bosette seg i området hvis de ønsker det.

Plan- og bygningsetaten holder i planleggingsarbeidet som er igangsatt på Smestad. Dette arbeidet er organisert for å sikre utstrakt medvirkning, i større grad enn det som er vanlig. Samspillsgruppen som er etablert har hatt mulighet til å diskutere hva som er bra og dårlig underveis i arbeidet med mulighetsstudiene. Samspillsgruppen har nå fått etatens forslag til planprogram og dermed anledning til å kommentere før det legges ut på offentlig høring. Medvirkningen har allerede gitt resultater. Jeg vil nevne to eksempler som etaten også har redegjort for i andre medier:

• Mulighetsstudiene åpnet for gjennomfartstrafikk i flere boliggater. Det kom det svært mange negative reaksjoner på, og etaten har droppet det i sitt forslag til planprogram.
• Kommuneplanen åpner for et relativt stort utviklingsområde på Smestad. Etaten har som resultat av prosessen vurdert det riktig å innskrenke dette i forslaget til planprogram. I forslaget går etaten inn for å bevare flere områder, blant annet av hensyn til kulturminner.

I tillegg vil jeg nevne at det også er beboere på Smestad som er positive til utvikling og byrådet forsøker å finne en god balanse for området som ivaretar de kvalitetene som finnes i dag og som tilfører nye, gode grep for området.

Byrådets politikk er nettopp at byutvikling skal gjøre byen bedre, og at det skal skje i dialog med innbyggerne gjennom åpne prosesser. På Smestad mener vi at byutvikling både kan reparere skadene en bilbasert utvikling har ført med seg, og videreutvikle området. Derfor har vi beholdt Smestad som et utviklingsområde: Smestad skal bli enda bedre for enda flere.

Hanna E. Marcussen (MDG)
Byråd for byutvikling

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...