ANNONSE
Annonse
Akersposten

Smestad er satt på vent - full fart på Skøyen og Slemdal

ENDRINGER: Full fart på Skøyen og Slemdal, mens Smestad må vente litt. Det opplyser Morten Wasstøl i Plan- og bygningsetaten. Foto: Plan- og bygningsetaten

På grunn av koronasituasjonen gjør plan- og bygningsetaten omprioriteringer i planarbeidene i vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2020 kl 20:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN/VESTRE AKER: Bydelene Ullern og Vestre Aker står overfor reguleringsplaner som vil få store konsekvenser etter politisk behandling. Skøyen, Slemdal og Smestad er blant områdene som er i støpeskjeen.

- For en periode setter vi Smestad på pause, mens vi styrker innsatsen på Skøyen og Slemdal, sier Morten Wasstøl, avdelingsdirektør for byutvikling i Plan- og bygningsetaten i en pressemelding.

Begrensede ressurser

Alle de tre områdereguleringene i vest er store, krevende planarbeider. Plan- og bygningsetaten har derfor vært nødt til å gjøre en midlertidig omprioritering av arbeidsinnsatsen.

- Vi ser nå at vi har begrensede ressurser, blant annet fordi ansatte kombinerer hjemmekontor og barnepass. For oss er det viktig å få ferdig Skøyenplanen til ny politisk behandling, samt å komme videre i arbeidet med Slemdal områderegulering, sier Wasstøl.

Smestad etter sommeren

Skøyen var på nytt offentlig ettersyn på slutten av 2019, og nå bearbeider Plan- og bygningsetaten planforslaget etter de uttalelsene som kom inn. Slemdal områderegulering har skapt mye engasjement lokalt. Planprogrammet for områdereguleringen ble fastsatt i 2019, og Plan- og bygningsetaten har gjennomført en mulighetsstudie for Slemdal.

- Nå arbeider vi med det som skal bli selve planforslaget for Slemdal, basert på de føringene som planprogrammet gir og uttalelsene vi har fått inn til mulighetsstudien. Det er et omfattende arbeid som vi skal gjøre fremover, og vi har derfor behov for å styrke teamet midlertidig.

Smestad er imidlertid ikke glemt.

- Dette er kun en pause. Vi setter full fart på områdereguleringen av Smestad rett etter sommeren, sier Wasstøl.

Følg Akersposten på Facebook