Akersposten

Småhusbebyggelsen på Hovseter/Huseby kan fortettes likevel

FORTETTING: I følge byrådet åpnes det for fortetting innenfor rød sirkel. Gult avgrenset område er tatt ut til utviklingsområde. Blått viser kvartalet Henriks vei. Google Maps

Da Akersposten refererte fra pressekonferansen i forbindelse med kommuneplanen, kunne det se ut som Hovseter/Huseby var ute av bildet som fortettingsområde. Det viste seg å være feil.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2018 kl 23:39

HOVSETER: I det presseskrivet som ble delt ut på pressekonferansen i rådhuset var Røa-Hovseter fjernet som såkalt utviklingsområde. I tillegg var ikke Hovseter lenger med på listen som prioritert stasjonsnært område. Dermed var det mange som trakk et lettelsens sukk i og med at småhusområdet i Huseby/Hovseter-området ikke lenger var aktuelt til fortetting.

Akersposten skrev blant annet at dette var dårlige nyheter for utbygger som hadde kjøpt opp alle boligene i Henriks vei. Siden har det vist seg at Hovseter var blitt glemt i presseskrivet og byrådsavdelingen for byutvikling har gjort oppmerksom på at Hovseter står som prioritert stasjonsnært område. Det gjør at nevnte utbygger og andre utbyggere som har kjøpt opp i området kan puste lettere.

Les saken: Har bestemt seg for hvilke områder som skal fortettes

Prioritert

I forslaget til kommuneplan står det blant annet om prioritert stasjonsnært område:
Prioriterte stasjonsnære områder er områder hvor økt utnyttelse særlig er aktuelt å vurdere i påfølgende planarbeid og enkeltprosjekter. Disse er utpekt basert på kriterier som kobling av banebasert linje og kryssende busslinje, senter funksjoner og arealpotensial. Områdene er ikke avgrenset i kommuneplanen. Som hovedregel vil muligheten for økt utnyttelse være større jo nærmere stasjonsområdet man er.

Les også: Utbygger kjøper opp hele kvartalet

Ba om intervju

Akersposten ønsket et intervju med byråden eller byrådssekretær med nærmere forklaring på konsekvensene av at Hovseter er prioritert stasjonsnært område, samtidig som det tangerer et nytt opprettet utviklingsområde til bymessig fortetting. Hva er egentlig nå forskjellen fra å være et klart avgrenset utviklingsområde (kalt Røa/Hovseter), hvor resten av småhusområdene var "fredet", til nå å være et rent prioritert stasjonsnært område som favner mye videre i utstrekning med hensyn til fortetting. Opphever det nye mindre utviklingsområdet konsekvensene av å være et prioritert stasjonsnært område? Dette var spørsmål som ble presentert presseansvarlig, som journalisten gjerne ville ha svar på fra byrådsavdelingen for byutvikling. Svaret ble kort.

500 meter

- Hovseter er nå et prioritert stasjonsnært område, som i kommuneplanen fra 2015. Det innebærer at kommunen er åpen for fortetting i området opp til 500 meter fra T-banestasjonen, men at eventuelle forslag til utvikling må vurderes enkeltvis, svarer byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen.

Men i forslaget til kommuneplan står det blant annet: Der prioriterte stasjonsnære områder overlapper med utviklingsområder, vil det i hovedsak være utviklingsområdets avgrensning som definerer områdene hvor økt utnyttelse er aktuelt.

Når det gjelder for eksempel Smestad og Slemdal, som begge også er prioriterte stasjonsnære områder, så har det hele tiden vært klart at det er det avgrensede utviklingsområdet rundt stasjonene som skal fortettes. Dermed er det fremdeles vanskelig å se konsekvensene av det nye i forslaget til kommuneplan. Akersposten hadde håpet å få avklart dette gjennom et intervju.

Avgrensninger

Akersposten har på bildet laget en sirkel som er cirka 500 meter fra punktet som er t-banemerket. På den annen side er stasjonsområdet langt og det er usikkert hvor måleområdet starter eller slutter. Kvartalet Henriks vei er markert med blått og ligger godt innenfor 500-metersbeltet, samtidig som det ligger nærmest blokkbebyggelsen på Hovseter. Det er usikkert i hvilken grad småhusbebyggelsen mot Røa vil bli rammet, som ligger innenfor sirkelen. Det gule avmerkede området er det nye utviklingsområdet i forslaget til kommuneplan.

Les debatten:

«Smestad: Byrådet fremmer sosial boligbygging for de rike»

«Ensidig om Smestad»[/url

«Indignert» redaksjonssjef ser på MDGs distriktspolitikk»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...