Akersposten

Små bolter skapte stor undring

De små boltene ruver ikke i landskapet, men Røa-beboere har oppdaget dem bare få dager etter at du har dukket opp. Foto: Fredrik Eckhoff

«Her er et nabolagsmysterie.» Slik begynte e-posten vi fikk fra en Akersposten-leser. En rekke små bolter har dukket opp rundt omkring i nabolaget. Hvorfor?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2020 kl 14:19

RØA: «Mandag 18 mai fant vi en bolt skrudd fast i steinen bak vår søppelkasse. Ingen hadde noen forklaring på dette. På min kvelds-hundetur rundt kvartalet fant jeg totalt fem bolter skrudd fast i større steiner!»

Kvinnen, som bor i Myrhaugen på Røa, undrer fælt på hva som kan være grunnen til at noen har drillet og skrudd i steiner her og der. I nabolaget har teoriene vært flere de siste dagene. Men til slutt har de fleste samlet seg om at dette kan ha noe med det kommende vannbehandlingsanlegget på Huseby å gjøre.

Løsningen

Og mysteriet løser seg når Akersposten henvender seg til Vann- og avløpsetaten og deres folk som jobber med Prosjekt Ny vannforsyning Oslo.

– Vi har satt ned ganske mange bolter i området, bekrefter Ingjerd Mørck, som er geolog og jobber med prosjektet.

En del av boltene er skrudd inn i hus og grunnmurer. Her skal huseierne ha blitt varslet i brev i forkant.

Andre bolter er skrudd ned i fjell ulike steder i området, slik tipseren har observert flere steder.

– Boltene som står i fjell, og er boltene vi måler mot. Vi vil se om husene setter seg i forbindelse med bygging av tunneler og haller. Altså vil vi følge nøye med på om bygninger beveger på seg. Boltene er montert på hus som vi vet at er fundamentert i løsmasser, eller der vi ikke vet hva de er fundamentert i, sier Mørck til Akersposten.

– Så dere har skrudd ned mange bolter i området Huseby og Røa de siste dagene?

– Ja. Vi skal vite at vi ikke skader omgivelsene. Og hvis vi gjør det, skal vi vite det nøyaktig, sier hun.

Mysteriet om boltene er løst.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...