ANNONSE
Annonse
Akersposten

Små bolter skapte stor undring

De små boltene ruver ikke i landskapet, men Røa-beboere har oppdaget dem bare få dager etter at du har dukket opp. Foto: Fredrik Eckhoff

«Her er et nabolagsmysterie.» Slik begynte e-posten vi fikk fra en Akersposten-leser. En rekke små bolter har dukket opp rundt omkring i nabolaget. Hvorfor?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2020 kl 14:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: «Mandag 18 mai fant vi en bolt skrudd fast i steinen bak vår søppelkasse. Ingen hadde noen forklaring på dette. På min kvelds-hundetur rundt kvartalet fant jeg totalt fem bolter skrudd fast i større steiner!»

Kvinnen, som bor i Myrhaugen på Røa, undrer fælt på hva som kan være grunnen til at noen har drillet og skrudd i steiner her og der. I nabolaget har teoriene vært flere de siste dagene. Men til slutt har de fleste samlet seg om at dette kan ha noe med det kommende vannbehandlingsanlegget på Huseby å gjøre.

Løsningen

Og mysteriet løser seg når Akersposten henvender seg til Vann- og avløpsetaten og deres folk som jobber med Prosjekt Ny vannforsyning Oslo.

– Vi har satt ned ganske mange bolter i området, bekrefter Ingjerd Mørck, som er geolog og jobber med prosjektet.

En del av boltene er skrudd inn i hus og grunnmurer. Her skal huseierne ha blitt varslet i brev i forkant.

Andre bolter er skrudd ned i fjell ulike steder i området, slik tipseren har observert flere steder.

– Boltene som står i fjell, og er boltene vi måler mot. Vi vil se om husene setter seg i forbindelse med bygging av tunneler og haller. Altså vil vi følge nøye med på om bygninger beveger på seg. Boltene er montert på hus som vi vet at er fundamentert i løsmasser, eller der vi ikke vet hva de er fundamentert i, sier Mørck til Akersposten.

– Så dere har skrudd ned mange bolter i området Huseby og Røa de siste dagene?

– Ja. Vi skal vite at vi ikke skader omgivelsene. Og hvis vi gjør det, skal vi vite det nøyaktig, sier hun.

Mysteriet om boltene er løst.

Følg Akersposten på Facebook