ANNONSE
Annonse
Akersposten

Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017

SLUTT: Uansett hva som skjer med huset, nærmer det seg slutten på ballettskolen. Foto: Fredrik Eckhoff

Utbygger er helt klar på at vi nå ser slutten på Kirkenær ballettskole i det Blå huset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2017 kl 10:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SØRBYHAUGEN: Kirkenær ballettskole er snart en saga blott ifølge daglig leder, Jan Hansen i Inter Eiendom. Det Larvikbaserte eiendomsutviklingsselskapet er hovedaksjonær i Inter Utvikling. Dette selskapet står som tiltakshaver som vil fremme en reguleringsplan for Sørbyhaugen 33, som innebærer riving av det blå huset hvor Kirkenær ballettskole holder til. Trusselen om rivning av den tradisjonsrike ballettskolen har fått alt fra kjente ballettdansere som kommer fra Kirkenær til ulike politikere og Byantikvaren på banen.

Kirkenær Ballettskole ble startet av Jorunn og Even Kirkenær i 1955. Huset der ballettskolen også ligger i dag, ble spesialbygget for dans i 1962 og rommet både ballettskolen og familien Kirkenær.

Les også: Politikere slår ring rundt Kirkenærhuset

Fraråder sterkt

Byantikvaren har sagt at etaten vurderer å fremme alternativ plan dersom kulturminneverdien i planområdet ikke blir tilstrekkelig ivaretatt. Byantikvaren fraråder sterkt det foreliggende forslag til reguleringsplan som innebærer rivning av eksisterende bebyggelse. Siden har enstemmige politikere i Bydel Ullern, Bydel Vestre Aker og Bydel Frogner slått ring rundt ballettskolen. Bydelsutvalgene som representerer cirka 130 000 av Oslos innbyggere fraråder forslaget til reguleringsplan og støtter Byantikvarens uttalelse.

Les også: Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på gul liste

Slutt på ballettskolen

Akersposten kontaktet Jan Hansen i Inter Eiendom for å høre om hvordan han så på selskapets forslag til reguleringsplan i lys av alle protestene. Han er ikke enig i at huset har stor bevaringsverdi.

Les også: Vil rive Kirkenær ballettskole

- Vi er kjent med den type problematikk i andre sammenhenger. Det er mye synsing og følelser og lite realiteter rundt dette. Uansett, prosessen er helt i startfasen. Vi har ikke hatt det første møtet med Plan- og bygningsetaten en gang enda, så det er lite som er konkret, bortsett fra at vi har planer om å bygge ut en fin eiendom som ligger til rette for det, sier Hansen.

Følg saken på Plan- og bygningsetatens saksinnsyn her

Han sier videre at uansett hva som skjer med reguleringsplanen, så ser vi nå slutten på Kirkenær ballettskole, i hvert fall i det Blå huset.

- Hun vi kjøpte eiendommen av gjorde det helt frivillig. Hun ba om en periode til for ballettskolen og det fikk hun. Leiekontrakten går ut den 31.12 2017 og da er det slutt på ballettskolen der den ligger i dag, sier Hansen.

Inter Utvikling har foreslått en utbygging av eiendommen med cirka 22 boenheter fordelt, på rekkehus og leiligheter med den høyste delen på fem etasjer.

LEILIGHETER OG REKKEHUS: Skisse fra forslag til reguleringsplan, hvor det Blå huset eventuelt rives. Skisse: Rodeo Arkitekter AS

Les også:

- Hovseter må prioriteres

Vil gjøre Skøyen, Vækerø og Lysaker enda mer attraktivt

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

De var lykkelig uvitende om hva som skulle ramme dem