ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Slike tilstander har vi ikke sett så mange av siden høsten 2016

Denne halvparten av tomannsbolig i Øvre skogvei var svært populær og gikk langt over prisantydning. Markedet er i endring, mener flere eiendomsmeglere i Oslo vest.

– Dette var et utrolig godt salg, men her stemte også alt, sier megleren, etter at halvparten av en tomannsbolig ble solgt til rekordpris. Nå ser meglerne i vest lysere på markedet enn på lenge.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2018 kl 09:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUM/OSLO VEST: Nå melder flere eiendomsmeglere Akersposten har snakket med, at aktiviteten i markedet er på vei opp. Særlig etter nyttår har det blitt mer fart. Et eksempel er boligen som ble solgt langt over prisantydning på Bestum i forrige uke.

– Markedet er i ferd med å friskmeldes, sier eiendomsmegler Marit Tukjær Lie til Akersposten. I forrige uke var hun megleren for halvparten av en tomannsbolig på Bestum. Boligen hadde en prisantydning på 9,9 millioner, og den ble solgt til 11.350.000, altså 1,45 millioner kroner over antydning.

Stor interesse

– Boligen ligger veldig attraktivt til i en stille og rolig gate, med god beliggenhet på Bestum. Dette er en tomannsbolig med «eneboligfølelse» på nesten 200 kvadratmeter, med stor og fin hage. Det var avgjørende for at så mange var interessert, sier Marit Tukjær Lie i Sem & Johnsen.

På visningshelgen var mer enn 40 interesserte innom, mens ti interessenter var med i budrunden.

– Slike tilstander har vi ikke sett så mange av siden høsten 2016, sier hun. – Prisantydningen ble satt ut fra tilsvarende salg i området det siste året, og da har prisene ligget mellom 9 og 10 millioner. At det skulle gå så langt over hadde hverken jeg eller selger sett for oss.

Populært på Bestum

Tomannsboligen var ikke nyoppusset, men godt vedlikeholdt.

– Det øker interessen at en bolig har god vedlikeholdshistorikk. Mitt inntrykk er at folk som skal kjøpe en familiebolig der de planlegger å bo i 10-25 år, ikke har noe imot at de må pusse opp til sin stil og standard, så lenge de ser at boligen er velholdt, og de kan ta litt etter hvert.

Tukjær Lie forteller at det er stor etterspørsel etter familieboliger i hele Bydel Ullern, og at Bestum skolekrets utmerker seg spesielt.

– Vi merker at etterspørselen har økt de siste ukene. Det virker som om boligmarkedet begynner å bli friskmeldt. Folk er ikke redde for å delta i budrunder, men markedet er fortsatt prissensitivt. Går man ut for høyt, kan det stoppe opp, sier hun.

Bekrefter trenden

Hos andre eiendomsmeglere i Oslo vest får vi bekreftet trendene – at aktiviteten på visninger generelt er på vei opp.

Daglig leder og eiendomsmegler hos Eie Røa, Ullern og Skøyen, Ellen Maxine Onsum, sier til Akersposten at det har skjedd ting i boligmarkedet etter nyttår.

– Før jul tok det ofte lang tid å selge. Mange tenkte nok at «bare jeg venter til i morgen, blir det nok billigere å kjøpe bolig». Men etter jul solgte vi flere av «hengerne», de som har vært til salgs en stund, sier Onsum. Hun sier at de merker at det er større aktivitet, flere henvendelser og flere på visning.

– Nå selger vi gjerne boligene rundt prisantydning eller litt over, sier hun.

Onsum forteller at det er visse områder i Oslo vest hvor typiske familieboliger er hetere enn andre steder.

– For eksempel ser vi at det er relativt sett få rekkehus, eneboliger og tomannsboliger i deler av skolekretsene Lilleaker og Bestum, og da er interessen stor når noe legges ut for salg der, sier hun.

Viktig med riktig pris

– Vi merker at det er lokale forskjeller i enkelte villaområder. Bestum er et typisk område hvor det er relativt få boliger til salgs, og når det kommer en bolig for salg, særlig familieboliger, er det stor interesse, sier Cecilie Frøshaug, eiendomsmegler og fagansvarlig hos Privatmegleren Scenario på Røa.

Hun forteller at de opplever at det er bedre besøk på visningene enn på lenge, og at det er større aktivitet. Hun poengterer at riktig prissetting er veldig viktig.

– Går man ut med for høy prisantydning, får man ikke særlig respons. Går man derimot ut med riktig pris, kan man få slike resultater som denne på Bestum, sier Frøshaug. Hun har tro på at det kommer til å bli lagt ut en god del flere boliger etter påske, sier Frøshaug.

Les også:

Kjemper for byens nabolag – fra Montebello til Lindeberg

Hva skjer med Lysakervassdraget?

Følg Akersposten på Facebook