Akersposten

Slik vil Abby bruke prispengene

Årets Medmenneske, Fahad Abby, sammen med (fra v: Hanne Bae Ottho og Fredrik Eckhoff i Akersposten, og Kim Clemetsen i Møller Bil Oslo Vest, som gir prispengene på kr. 10.000,-. Foto: Vidar Bakken

Årets Medmenneske, Fahad Abby, har bestemt seg for hva de 10.000 kronene skal brukes til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2018 kl 12:53

HOVSETER: Fahad Abby ble i julen av Akerspostens jury kåret til Årets Medmenneske i Akersposten 2017. Hans engasjement for nærmiljøet det siste året har vist at han har et hjerte som brenner for Hovseter-folk, både unge og eldre.

Han var blant dem som sto i front for at Hovseterhjemmet skulle få navnet sitt tilbake etter at navnet var endret til Røahjemmet. Den kampen endte med full retrett og seier for Hovseter-folket.

Abby har også stått på barrikadene for at Bydel Vestre Aker og Hovseter skal få tilbake sin ungdomsklubb, som de mistet for noen år siden. Den kampen ser også ut til å krones med seier, ettersom bydelen på neste bydelsutvalgsmøte skal komme med en konkret plan på hvordan en ungdomsklubb skal startes opp igjen.

23-åringen jobber nå på Hovseter ungdomsskole, skolen han selv gikk på tidligere.

Og pengene går til...

Vinneren av Årets Medmenneske får 10.000 kroner av Møller Bil Oslo Vest på Lilleaker. Pengene skal doneres til et godt formål i lokalmiljøet, og Abby har bestemt seg.

– Pengene skal gå til svømmeopplæring. Jeg opplever av mange ungdommer sier at de vil ha svømmekurs. Det er flere ungdommer som ikke kan svømme, og mange kan bare svømme litt. Det er ikke bra nok, sier Abby, som viser til gjentakende tilfeller av ungdommer, ofte med minoritetsbakgrunn, som drukner.

– Det har heldigvis ikke skjedd her på Hovseter, og det skal det ikke gjøre heller, sier han.

Han har ikke kommet så langt at han har funnet ut akkurat hvordan dette skal skje i praksis, men han ser for seg at det må bli et samarbeid med Røa Bad, kanskje rett etter skoletid

– Mange ungdommer syns ikke svømming er kult å snakke om, men det er superviktig. Nå gjelder det bare å motivere dem, få dem til å tro på seg selv. De fleste vil lære å svømme skikkelig, sier han.

– Elevene lyser opp

Vi møter Fahad Abby på Hovseter skole fredag ettermiddag, akkurat når han er ferdig med dagens jobb. Rektor Evelyn Angell Veglo er tilstede, og hun er slett ikke overrasket over at hennes tidligere elev, nå ansatte, er blitt Årets Medmenneske.

– Abby er fantastisk. Han er en veldig god rollemodell, det er veldig viktig. Vi ser hvordan elevene lyser opp når Abby kommer, sier rektor. – Han er rett og slett hel ved, og han står for det han sier.

Hun mener det er spesielt viktig at tidligere elever kommer tilbake og jobber på Hovseter skole.

– Vi merker at Abby er elevenes beste støtte, og han er veldig god samarbeidspartner for oss andre som jobber ved skolen også.

Positiv Abby

Nå ser Abby fremover mot ungdomsklubben som er lovet på Hovseter. Han mener at Hovseter er inne i en positiv utvikling med alt som skjer rundt Hovseterløftet.

Han sier han merker at dem som styrer og steller i by og bydel, har begynt å forstå hva Hovseter trenger.

– Jeg tror folk har blitt mer åpne til Hovseter, de har begynt å lytte. Da går det mye bedre, sier Abby.

LES OGSÅ: Årets Medmenneske, Abby Fahad: – Jeg er Hovseters vaktbikkje – jeg passer på

Abby: – Å bytte ut navnet er å sparke på Hovseter, som ligger nede

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...