Akersposten
Annonse: Bydel Vestre Aker

Slik styrker de frivilligheten

Fra v: Ragnhild Lorentzen, Espen W. Andresen og Anne Bjørnebye Vik inviterer frivilligheten i Vestre Aker til et stiftelsesmøte på Samfunnshuset Vest på Røa, tirsdag 14. juni klokken 18.30. Foto: Janina Lauritsen

Etter initiativ fra Røa Vel og Frivillighetssentralen i Vestre Aker, samles bydelens frivillige nå til et felles forum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2016 kl 08:30

Røa Vel startet i fjor med å kontakte ulike frivillige lag og organisasjoner for å kartlegge hva som finnes i bydelen.

– Samtidig satt jeg på Vinderen og jobbet med hvordan vi som Frivillighetssentral kan få bedre kontakt med den øvrige frivilligheten, sier Espen W. Andresen i Vestre Aker Frivillighetssentral.

Da leder for Røa Vel, Anne Bjørnebye Vik, kontaktet Andresen for å høre hva de drev med på Frivillighetssentralen, var veien til et samarbeid kort. Like etterpå ble kontakten til Bydel Vestre Aker og folkehelsekoordinator Ragnhild Lorentzen opprettet, og det første møtet med interesserte lag og organisasjoner ble avholdt i november 2015.

Skal styrke samarbeidet

Målet med forumet er å gi frivilligheten en arena hvor de kan lære hverandre å kjenne slik at de kan være til støtte for hverandre.

– Alle som driver med frivillighet, gjør det jo for å skape noe positivt i samfunnet, vi har altså samme overordnet mål. Vi er dog meget ulike i forhold til hva vi gjør, hvordan vi gjør det, hvilke ressurser vi har og hva vi trenger.

– Hvis vi blir kjent med hverandre, vil vi også lære hvordan vi kan utfylle hverandre.

Det er altså tanken bak forumet.

Undersøkelse kartlegger behov

– Vi ønsker å invitere frivilligheten i Vestre Aker til et stiftelsesmøte på Samfunnshuset Vest på Røa, tirsdag 14. juni klokken 18.30, sier Ragnhild Lorentzen.

– På dette møtet skal vedtekter og styre velges, og vi ønsker bredest mulig oppslutning fra frivilligheten. I vår gjennomfører vi en undersøkelse i samarbeid med Frivillighet Norge, som blir et godt grunnlag for arbeid i forumet.

Den skal kartlegge status over hvilke behov, ønsker og ressurser lagene og organisasjonene har.

– Politikerne kan bruke denne undersøkelsen til å begynne å tenke frivillighetspolitikk, sier leder for Røa Vel, Anne Bjørnebye Vik.

– Vi er veldig optimistiske til hva vi kan få til sammen hvis vi bare jobber mot samme mål, sier Andresen.

De som er interessert, kan ta kontakt med Espen W. Andresen på epost vestreakerfrivillig@gmail.com eller på telefon 23 22 05 80.

Husk stiftelsesmøte på Samfunnshuset Vest på Røa, tirsdag 14. juni klokken 18.30. NB! Nytt klokkeslett!

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker:

Hovseterdagen: Samler beboerne med fest og moro

Piloten Arena ønsker flere deltakere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...