Akersposten

Slik skal Bydel Ullern bli mer aldersvennlig

Bydel Ullern er blitt en fadderbydel i arbeidet med å gjøre Oslo til en aldersvennlig by. Her fra et arrangement på et av bydelens to seniorsentre, Skøyen Aktivitetssenter. Arkivfoto

- Bydel Ullern skal utvikle tiltak som vil gjøre bydelen mer aldersvennlig, sier avdelingssjef Bente Otto til Akersposten. Bydelen har i år fått 550.000 kroner til dette arbeidet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2018 kl 11:21

ULLERN: - Vi er blitt en fadderbydel i arbeidet med å gjøre Oslo til en aldersvennlig by, fortsetter Otto. Oslo kommune har utarbeidet visjoner i en egen handlingsplan for å utvikle hovedstaden til en aldersvennlig by. Bydel Ullern skal, når erfaringer er høstet, etter hvert bistå andre bydeler med å utvikle det som er riktig på de stedene.

Bente Otto

Bydel Nordre Aker har i et par års tid hatt pilotprosjekter. De har vist seg så vellykkede at en vil videreføre og videreutvikle tiltakene.

- Bydel Ullern skal gjøre det innenfor områdene samfunnsdeltakelse, kommunikasjon og medvirkning, og uteområdene og fysisk aktivitet.

Bydelen har i de senere årene satset på å utvikle lavterskeltilbud for seniorene og har satset på å utvikle Ullern kultursenter og Skøyen aktivitetssenter. Sentrene har vært drevet av bydelen siden slutten av november i 2015.

- Det gjør vi i nær kontakt med brukerråd og besøkende på sentrene, sier Otto. Og legger til at begge sentrene har utviklet sin tydelige profil.

- Du er invitert

- Kom og fortell hvordan du vil at bydelen skal utvikle seg. Du er hermed invitert!

I høstens opplegg på Ullern kultursenter legges det for eksempel opp til en møteserie, kalt MandagsStoppen, hvor bydelens innbyggere kan komme og si hvordan de mener at det skal bli framover.

- Dette er en ypperlig arena for dem som fortsatt ønsker å ta aktiv del i samfunnsutviklingen, sier Nodland Otto. Her vil en i tillegg til å møte henne, også si sin hjertens mening til eldrebyråd Tone Tellevik Dahl, ordfører Marianne Borgen, bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten og leder i bydelsutvalget Carl Oscar Pedersen.

- Tiltakene som vi setter i gang vil bli så mye bedre hvis vi får høre innbyggernes tanker og ideer, sier Otto.

Uteplasser viktige

- Uteplasser, steder der folk kan treffes, er viktig å få til. Det samme gjelder for aktivitet, sier Otto og forteller at det på Skøyen aktivitetssenter skal det etableres en en petanquebane.

- Det er vi meget godt fornøyd med.

Planlegging og utvikling av utendørsområdene er viktig.

- Dette er nærområder hvor eldre kan benytte seg av tilbud og være i aktivitet, sier Otto, som er avdelingssjef for helse og mestring i Bydel Ullern.

- Vi må for eksempel tenke på å utvikle generasjonsmøteplasser. Dette gjelder for begge seniorsentrene, på Ullern og Skøyen, sier hun.

Seniortråkk

- Så ser jeg virkelig fram til at vi skal komme i gang med seniortråkk.

- Hva er det?

- Vi vil kartlegge tur- og nærområder i bydelen. Her håper vi at så mange som mulig vil være med på denne kartleggingen, sier Otto.

Dette vil skje i samarbeid med våre nabobydeler.

- Vi vil at mange blir med på disse tråkkene, slik at vi ser hva som må gjøres for at de som ikke er så gode til bens, eller må bruke rullestol, også kommer med sine innspill og tilbakemeldinger, sier Bente Otto.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...