Akersposten

Slik sjekker du Oslo-luften

Grønt er bra, rødt er slett ikke så bra. Slik kan kartet se ut, med lokale forskjeller.

Oslo-luften er i bedring, og i Oslo kan kan til enhver tid sjekke hvordan luftkvaliteten er akkurat der du ønsker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2019 kl 13:45

OSLO: Miljødirektoratet står bak nettsiden, i samarbeid med Statens vegvesen Vegdirektoratet, Meteorologisk institutt, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Her finner du også statistikk, helseråd og tips til hvordan du kan bidra til bedre luft.

Luftkvalitet i Norge tilbyr lokal luftkvalitetsvarsel akkurat nå, resten av dagen og i morgen. Et kart viser hvor mye luftforurensning det er beregnet å være i ulike områder fra time til time. Forurensningsnivåene vises ved hjelp av fargekoder, der grønt svarer til lite forurensning, gult til moderat og rødt til høy forurensning. Lilla står for svært høy luftforurensning og forekommer bare der det er aller dårligst luft.

Flere sykkelveier, bedre kollektivtransport, overgang til mer miljøvennlige kjøretøy og utslippsfrie bygge- og anleggsplasser er bare noen av satsingsområdene i Oslo kommunes klimaarbeid. Det skal ikke bare gi lavere utslipp av CO2, men også mindre lokal forurensing.

Dette skriver Klimaetaten på sine nettsider, Klimaoslo.no.

Ifølge Åsne Løseth, overingeniør for luftkvalitet i Bymiljøetaten, viser målingene at årsmiddelnivåene av NO2 – nitrogendioksid – i Oslo har avtatt de siste årene.

– Dette skyldes etter all sannsynlighet en kombinasjon av utslippsreduksjon, som følge av en stadig renere kjøretøypark og relativt gunstige meteorologiske forhold. I tillegg har det vært noe nedgang i antall passeringer i bomringen siden høsten 2017, da tids- og miljødifferensierte takster ble innført, forteller Løseth.

Her kan du sjekke luftkvaliteten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...