Akersposten
Annonse: Eie Eiendom

Slik påvirkes vi av et tregere boligmarked

Boligprisene i. vår nærområde sank med henholdsvis 0,8 prosent i Ullern og 0,6 prosent i Vestre Aker i september.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2017 kl 10:46

I Ullern er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 72.787,- for september. Det er en nedgang på kr 1.291,-pr kvm fra kvadratmeterprisene i august. Gjennomsnittsprisen for en bolig i bydel Ullern er på kr 6.314.744,-

I Vestre Aker er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 66.587,- for september. Det er en nedgang på kr 1.322,- pr kvm fra kvadratmeterprisene i august. Gjennomsnittsprisen for en bolig i bydel Vestre Aker er på kr 6.650.000,-

Det tok i august ca 28 dager i Ullern og 20 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I både Ullern og Vestre Aker er det solgt litt færre boliger enn i september 2016.

Her finner du alle boligene Eie Skøyen, Eie Ullern og Eie Røa har til salgs nå

Vår del av byen er lite involvert i svingningene og kanskje mest berørt av det forskjellige media skriver om boligmarkedet.

Det er mange ting som spiller inn på prisen selger får i markedet. Generelt ser vi at beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet alltid går igjen som det viktigste kriteriet, og at dagens boligmarked oppleves som svært kresent i forhold til pris.

Hvordan påvirkes vi av at boligprisene går ned? Alle som legger ut sin bolig for salg vil på ett eller annet tidspunkt bli stresset. Noen blir stresset av at det er mange praktiske ting som må gjøres, boligen må ryddes, «tømmes», vaskes, styles etc. Men det største stresset kommer som regel når boligen legges ut i markedet og selger venter på responsen fra interessentene. I et tregere marked vil stresset for boligselger øke betraktelig i forhold til et markedet som er varmt eller i god likevekt.

Er du boligkjøper – ikke ønsk deg en budrunde om det er mulig å slippe. Ikke tenk at «denne boligen er det ingen andre som vil ha – derfor vil ikke jeg ha den heller». Tenk at du er i en heldig situasjon hvis du via din eiendomsmegler kan forhandle med selger. Stort sett blir man enige om en pris både kjøper og selger er fornøyd med.

I et tregere marked er det lettere å skille eiendomsmeglere fra hverandre. I et tregere marked blir boligsalget mindre stressende og handelen sannsynligvis gjort raskere dersom man har en eiendomsmegler som er vant til å forhandle, og som har opplevd tregt marked tidligere. Det er en annen måte å jobbe på når det tar lenger tid å selge boligen og forhandlingene går med færre, eller en, kjøper.

Finner du en bolig du ønsker deg – legg inn bud!

Ønsker du boligråd? Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen.

Her finner du alle boligene Eie Skøyen, Eie Ullern og Eie Røa har til salgs nå

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...