Akersposten

Slik lages Dagsrevyen!

Mandag 6. februar kan du møte NRK-veteranen Ingvild Bryn på Ullern kultursenter klokken 12. Her vil hun by på andre sider av seg selv enn bare nyhetsreporteren vi kjenner fra Dagsrevyen. Foto: Ole Kaland, NRK

Hvordan lages Dagsrevyen? Det er nok en del mennesker som har stilt seg det spørsmålet. Onsdag 6. februar kan du få svar på noe av det du lurer på. Da kommer journalist Ingvild Bryn til Ullern kultursenter og forteller om et liv innenfor og utenfor NRK.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 10:11

LILLEAKER: – Det er mye som skal til for å få Dagsrevyen på lufta, sier Ingvild Bryn (57) til Akersposten.

– Det er ikke slik at vi kommer på jobb, tar på oss pene klær, går i studio og forteller det norske folk hva som har skjedd eller skal skje, fortsetter NRK-veteranen fra Voss. Hun begynte i statskanalen i 1984, nærmere bestemt i NRK Hordaland. Så gikk veien til radioen og Dagsnytt og videre til fjernsynet. Hun har vært korrespondent i Stockholm og i USA. De fleste forbinder henne trolig med rollen som nyhetsanker på Dagsrevyen.

– Det er utrolig mye som skal til før seerne får høre vignetten til Dagsrevyen. Det er rundt 7-800.000 mennesker, som hver kveld ser denne nyhetssendingen nå i vinterhalvåret.

Sang og temakvelder

NRK-veteranen har et aktivt liv også utenom jobben. På møtet vil hun fortelle om både temakveldene hun arrangerer i nærmiljøet og engasjementet i adopsjonsforeningen Verdens Barn. Hun vil også spille piano, og tar med en allsang som passer for årstiden: «Vinter og sne». Hun har spilt fra hun var åtte år og har i 11 år gått og lært å spille klassisk musikk.

– Musikk og lyd betyr mye for meg, sier Bryn, som ledet Grand Prix i 1996 sammen med Morten Harket.

Språk engasjerer

Det er kanskje interessen for lyd som har fått henne meget interessert i språk. De siste par årene har Bryn fungert som språksjef i NRK. I Norsk rikskringkasting brukes både bokmål, nynorsk, samisk, tegnspråk og dialekter. Under onsdagens møte vil vi få høre hvordan språkrøkten drives.

I 2012 ble Bryn årets nynorskbruker. Samme året fikk hun Storegutprisen, som deles ut i Vinje i Telemark. Prisen gis til den eller dem som på en positiv måte bruker levende og ledig nynorsk.

Språk engasjerer og NRK får mange henvendelser. Ikke tvil på det.

Sette dagsorden

Hvor mange ganger har vi ikke hørt at programvertene setter over til Dagsrevyen. I gamle dager var det bare én kanal, og nyhetene var for mange samlende. I våre dager kan vi få nyheter hele dagen og på flere kanaler. Likevel trekker Dagsrevyen store seertall og NRK er så absolutt førende i å sette dagsorden for samfunnsdebatten.

– Det å vurdere nyheter, sette dem opp mot hverandre, er ikke alltid like enkelt. Det skal gjennomtenkes, sier Ingvild Bryn, som ser fram til å komme til Ullern kultursenter onsdag 6 februar kl. 12.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...